Večernji list - Hrvatska

Vulić: Miju je teško čuvati, ima dobar instinkt i našao je svoj mir

- Katarina Kušec (af)

“Mijo, Mijo”, skandirale su tribine u Kranjčević­evoj nakon hat-tricka Caktaša u utakmici protiv Rudeša (4:1). A on se gol po gol polako iz sjene, dok smo svi pričali o Komnenu Andriću i Mirku Mariću, popeo na vrh ljestvice strijelaca HNL-a. Zabio je posljednja tri pogotka Rudešu i svoju golgetersk­u formu potvrdio sa, za sada, ukupno 17 pogodaka ove sezone. Ako ovako nastavi, sigurno će završiti kao najbolji strijelac HNL-a. Bila bi to lijepa priča za Hajduk jer u povijesti Prve hrvatske nogometne lige samo su dvojica bilih bila najbolji strjelici lige: 1992. Ardian Kozniku i 2017. Márkó Futács. Caktaš bi mogao biti sljedeći...

Sličan je Andrijašev­iću

Taj je status mogao odavno osigurati da je igrao i utakmice s početka sezone. No tadašnji trener Željko Kopić nije ga previše slao na travnjak. Vratio ga je bivši trener Hajduka Zoran Vulić.

– Što bi bilo da je igrao sve utakmice, odavno bi bio prvi strijelac. Bio je zamrznut, vratio sam ga i dao mu kapetansku traku, drago mi je da sam sudjelovao u njegovu povratku – kaže Vulić pa opisuje Caktaša:

– Ma on je miran momak. Imao je dosta turbulenci­ja nakon povratka u Hajduk. Sve je prebrodio, a samo jaki to prebrode. On je pokazao da je jak, da je profesiona­lac.

Opisao je Vulić i njegov stil igre pa pojasnio kako se uspio nametnuti.

– On je igrač koji ima nogometni instinkt. Zna kada biti na pravom mjestu u pravo vrijeme. Nije klasičan napadač. Možda je prvi put u povijesti da klasičan napadač nije prvi strijelac lige. Sličan je tip igrača Andrijašev­iću. Dođu u pravo vrijeme i teško ih je čuvati jer imaju faktor iznenađenj­a. Fantastiča­n dolazak iz drugog plana i to je pokazao u drugom dijelu sezone. Mislim da se momčad općenito digla. Povijest pokazuje da Hajduk bolje igra u proljeće, nego u jesen. Prema tome digla se forma momčadi, ali i Mije. On je našao svoj mir jer imao je puno turbulenci­ja, sve je palo na njegova leđa, a onda je u tišini izašao kao pobjednik.

Mijo je prije povratka u splitsku momčad koju godinu proveo i u ruskom Rubinu iz Kazana. No u inozemstvu se nije uspio nametnuti.

– Teško je iz hrvatske lige odmah se nametnuti vani, posebice jer nije standardni reprezenta­tivac. Otišao je u rusku ligu koja je fizički puno jača od naše. Bio sam tamo, radio. Teško je nakon puno sporijeg nogometa koji se igra u Hrvatskoj, a tamo se igra jače, posebice kada govorimo o fizičkom aspektu.

Pitanje je hoće li izbornik reprezenta­cije Zlatko Dalić nakon sjajne sezone uzeti u obzir Miju Caktaša?

– On je dobar igrač i to je neosporno. Hoće li ova njegova golgetersk­a forma utjecati na izbornika Dalića, ne mogu reći niti želim. Mijo je potencijal. To moramo reći. Mogao bi pomoći kod nekih utakmica, sigurno. Radi se o kvalitetno­m igraču koji je puno puta bio blizu reprezenta­cije tako da se na njega uvijek može računati.

“Ma Hajduk je već u Europi”

Zaklada Marina Čilića za 12. lipnja na Šalati najavljuje spektakula­rni humanitarn­i turnir teniskih parova “Gem, set – Hrvatska” na kojem će sudjelovat­i ne samo naši najbolji tenisači nego i ostali sportaši. Nakon Luke Modrića, Ivana Rakitića, Dejana Lovrena, Valenta i Martina Sinkovića, Ivana Dodiga, Mate Pavića, Sare Kolak, Ane Konjuh i Dine Levačić, jučer su svoj nastup potvrdila još četvorica hrvatskih sportskih velikana: Bojan Bogdanović (na slici), Ivan Klasnić, Nikola Mektić i Franko Škugor. Sav prihod ići će za gradnju školskog igrališta u Tordincima koju će financirat­i Marinova zaklada.

– Bit će mi veliko zadovoljst­vo sudjelovat­i u ovoj hvalevrije­dnoj akciji i siguran sam da ćemo svi zajedno učiniti nešto dobro za našu zemlju. Očekujem pune tribine na Šalati i snažno bodrenje jer će biti zanimljivo gledati nas sportaše u novim ulogama

• – najavio je Bogdanović.

Na Šalati će tenis za klince iz Tordinaca igrati i Klasnić i Bogdanović

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? MIJO CAKTAŠ (u sredini s brojem 10) bio je igrač utakmice protiv Rudeša. Zabio je hat-trick u pobjedi 4:1
MIJO CAKTAŠ (u sredini s brojem 10) bio je igrač utakmice protiv Rudeša. Zabio je hat-trick u pobjedi 4:1
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia