Večernji list - Hrvatska

CAKTAŠ JE IGRAČ KOJI IMA NOGOMETNI INSTINKT. ZNA KADA BITI NA PRAVOM MJESTU U PRAVO VRIJEME, KAŽE VULIĆ

- (edž)

No još se jedno pitanje nameće u cijeloj priči. Kako to da momčad kalibra Hajduka ne izbacuje više strijelaca poput Caktaša?

– Rekao bih da su povijesno napadači iz manjih klubova imali tu šansu da dođu kao prvi strijelci. Pažnja je puno veća kada si napadač Hajduka, a ne na primjer Rudeša, iako nikoga ne podcjenjuj­em. Pravi napadač je dobar i ovdje i ondje. Bilo bi logično da bolja momčad stvara više šansi, ali jednostavn­o to se ponekad ne događa. Malo je to čudno, da. Dinamo je tu druga priča, ali zašto iz Hajduka ne dolaze strijelci, ne znam. Među prvima bio je Komnen Andrić koji je došao iz Intera, Puljić također, Nestorovsk­i je također bio iz Intera. Svi iz Intera. Znači, ako želite biti dobri strijelci, budite u Interu iz Zaprešića – našalio se.

Hajduk do kraja sezone još čekaju dvije prvenstven­e utakmice i to protiv Istre 1961 i za sam kraj protiv Dinama. Pri vrhu su prvenstven­e tablice i gotovo su u Europi.

– Ma Hajduk je već u Europi, a onaj početak sezone već je povijest. Oscilacije se događaju u svakom klubu. Događaju se Real Madridu i Barceloni, kako neće i ovdje. Igrači su ljudi, imaju svoje dobre i loše trenutke, a Hajduk u ovom drugom dijelu sezone možda igra i najljepši nogomet –

• zaključio je Vulić. Golden State Warriorsi uspješno su započeli seriju finala Zapadne konferenci­je NBA doigravanj­a pobijedivš­i doma u Oracle areni Portland Trail Blazerse s prilično uvjerljivi­h 116:94. Momčad iz Oaklanda je i bez najboljeg igrača momčadi Kevina Duranta pružila dominantnu igru na parketu, a u prvi plan gurnuo se Steph Curry s 36 poena te Klay Thompson koji je dodao 26. Curry je šutirao za tri 15 puta, a pogodio je čak devet, čime je izjednačio svoj osobni rekord u doigravanj­u. Isto tako, prvi jednoglasn­i MVP lige ušao je u birano društvo šutera, jer su uz njega jedino Ray Allen i momčadski kolega Thompson gađali devet trica barem dvaput u doigravanj­ima. Za Portland je najviše koševa ubacio Damian

• Lillard (19p).

Golden State poveo, Curry pogodio devet trica i slavio protiv brata

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia