Večernji list - Hrvatska

Kad istrčiš na San Siro, osjetiš da su tu igrale najveće legende

Adrian Šemper Vratar Dinama na posudbi je u Chievu koji će ga možda otkupiti

-

ostati još godinu dana.

– Za koji dan bi se to trebalo i potpisati, ali sve je dogovoreno, ostajem još godinu dana. I zadovoljan sam takvim raspletom. Jer, ovdje sam se prilagodio.

No, to sad više neće biti prva, nego druga talijanska liga.

– Serie A zahtjevna je i teška liga, s puno utakmica, s tvrdim načinom igranja, ali mislim da je to za mene najbolji put. Puno sam novoga naučio ovdje, imam odličnog trenera vratara, potpuno sam promijenio stvari u golmanskoj tehnici, to je potpuno drukčije od naših nogometnih škola. Klub je i dalje ambiciozan, želi se odmah vratiti u Serie A i bude li rasplet takav, onda će to biti ostvarenje snova i za mene.

Osjetili ste kako je braniti u Italiji, pogotovu u slabijem klubu, sigurno je drukčije nego u Dinamu u kojem baš golman i nema puno posla.

– Rekao bih da je u Dinamu čak i teže baš zato što nemaš puno posla u utakmici i onda moraš obraniti jednu ili dvije lopte, osim u nekim jačim utakmicama. A u Italiji golmani imaju puno posla, bit će tako i u Serie B, ali mene to veseli, bit će mi to dobra priprema za povratak u prvu ligu – kaže Šemper. U slučaju da se Chievo vrati sljedeće sezone u Serie A, klub iz Verone otkupit će njegov ugovor od Dinama. Uostalom, sad je dogoreno da ostaje tamo na posudbi, plaća ga talijanski klub, a sad je njegov menadžer Darko Alegić za svog štićenika dogovorio triput veću plaću negoli ju je imao. A Adrian će sad standardno braniti.

– Ove sezone bilo je ovako, ali sad bih trebao stalno braniti, biti prvi golman i vjerujem da ću se dokazati. I zbog toga mi je drago što ostajem ovdje, jer, kako sam rekao, prilagodio sam se, naučio sam talijanski, ovdje je puno igrača s ovih naših prostora, svi su me Inter mi je zabio dva sretna gola, nakon odbijanaca, tako mi je zabio i Ivan Perišić za 2:0 – kaže nam Adrian Šemper jako dobro prihvatili.

No, Šemper ima ugovor s Dinamom do 2022. godine, za plave je branio ove sezone, onom prvom remiju sezone s Rudešom (1:1). Razmišljat­e li možda o povratku u Maksimir?

– Sad sam ovdje u Chievu, a tko zna što će donijeti budućnost.

Livi je napravio veliki posao

Mladi ste se otisnuli u inozemstvo, dosta je igrača koji su tako mladi otišli pa nestali s ozbiljne nogometne scene.

– Nimalo ne žalim jer sam se jako dobro snašao, moja je želja braniti, a to ću ovdje imati priliku.

Jeste li pratili Dinamo i njegovu sjajnu sezonu?

– Gledao sam sve što sam mogao, sve europske utakmice, ja ću uvijek biti navijač Dinama.

Šemper je proveo jedno vrijeme u plavoj svlačionic­i s Livakoviće­m, danas prvim golmanom Dinama, sa Zagorcem koji je puno branio u HNL- a dobro zna i Dinka Horkaša, novu mladu nadu plavih čuvara mreže koji je ovih dana potpisao novi petogodišn­ji ugovor s plavima.

– Napravio je Livaković veliki posao, pogotovu u europskim utakmicama Dinama, pa i s reprezenta­cijom. Dobri smo si, i sad razmjenjuj­emo poruke, pa radimo isti, nimalo lagan posao – kazao je Šemper koji očito voli to što radi, nije u ovome zbog novca, on je iz dobro situirane obitelji i nije krenuo u nogometni svijet zbog novca. Vjerujemo da će pokoriti taj nogometni svijet, taj dečko ima “zdravu” glavu, ali i sve ostale predispozi­cije za

• veliku karijeru.

 ??  ?? PERIŠIĆ MU ZABIO GOL
PERIŠIĆ MU ZABIO GOL
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia