Večernji list - Hrvatska

Prazan sjever u Maksimiru za derbi

- (edž) Robert Junaci

Disciplins­ki sudac Prve HNL Alan Klakočer jučer je donio odluke po prijavama službenih osoba s utakmica 33. kola. Na derbiju Rijeke i Dinama na Rujevici Bad Blue Boysi u tri zabilježen­e situacije skandirali su diskrimina­cijske povike, primjerice “Šugava Rijeko, puna si Srba, ne brini, Rijeko, ima još vrba”. Zbog toga će iduću domaću utakmicu, derbi s Hajdukom, igrati pred praznim sjeverom i platiti 10.000 kuna kazne.

Hajduk će zbog 15 baklji i tri topovska udara među Torcidom na utakmici protiv Slaven Belupa na Poljudu biti kažnjen s

• 25.000 kuna.

Nekako je kod nas pao u zaborav, a potpuno nezaslužen­o, Adrian Šemper, 21-godišnji vratar Dinama, nestao je s naše nogometne scene, ali nije nestao iz nogometa. Gledali smo ga u ponedjelja­k navečer na čuvenom San Siru, branio je protiv Intera za svoj Chievo i to izuzetno dobro. Njegova momčad već se oprostila od Serie A, ali Šemper je čuvao svoju mrežu, opako je namučio veliku momčad. Inter je imao 11 udaraca u okvir gola, a devet je obranio naš mladi golman.

– Ne volim gubiti, ali mislim da sam dobro odradio posao. Ta dva gola zabili su dosta sretno, nakon dva odbijanca. Pa i taj drugi gol Intera koji mi je zabio Ivan Perišić došao je nakon što mu se lopta sretno odbila – pričao nam je Šemper koji je posebno uživao na San Siru.

Ostajem još godinu dana

– Poseban je to osjećaj, poseban je to stadion na kojem su igrale velike igračke veličine, osjetiš to kad istrčiš, poseban je ugođaj i užitak je igrati u takvom okruženju. Mislim da sam se dobro snašao, bilo je puno posla.

Šemperu je ovo bila peta utakmica za Chievo, branio je jednu u kupu, a kad je postalo jasno da će Chievo ispasti iz Serie, Šemper je stao na gol u posljednje četiri utakmice. I očito su njim e jako zadovoljni. Naime, Adrian je na posudbi u Chievu kao igrač Dinama, a ovih dana dogovoreno je s talijanski­m klubom da će ondje Adrian Šemper s Chievom će preseliti u Serie B, ali bit će prvi vratar

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia