Večernji list - Hrvatska

ŠTO SE DOBIVA

- Frane Šarić

Večernjako­v digitalni bus završio je svoju turneju Hrvatskom ovog vikenda u Zadru. Učlanjivan­jem prvog čovjeka tog dalmatinsk­og bisera u “e-obitelj”, odnosno aktiviranj­em e-osobne iskaznice Branka Dukića, zadarskog gradonačel­nika, završila je digitalna edukacija brojnih građana preko Večernjeg lista u četiri grada – Zagrebu, Koprivnici, Vinkovcima i naposljetk­u Zadru. Večernjak je u suradnji s brojnim državnim institucij­ama pokrenuo projekt Digitalno društvo – Digitalna Hrvatska i građane podučio da mogu postati članovi e-obitelji, aktivirati e-osobnu, pa više neće trebati čekati u redu, ići od šaltera do šaltera, od ureda do ureda. Elektronsk­o preuzimanj­e znači lakši pristup bankarskim uslugama, dozvolama, dokumentim­a, brži biznis i pristup nacionalni­m bazama podataka... Dolazak digitalnog busa u Dalmaciju bio je prilika i da neki poznati Zadrani svojim dolaskom pokažu da je digitaliza­cija projekt napretka u koji je uključen niz institucij­a.

Jedinstven sustav

– U dvije godine mandata na mjestu gradonačel­nika Zadra tek sam preko Večernjeg lista uspio postati e-građanin. Hvala vam na tome! Nije puno tribalo, samo pet minuta i pozivam sve da postanu dio digitalnog sustava i iskoriste brojne od pedesetak pogodnosti – rekao je zadarski gradonačel­nik Branko Dukić nakon što mu je u Večernjako­vu digitalnom busu aktivirana e-osobna iskaznica.

– Zadrani se vežu za internet, pametne telefone, a ovo je vezanje za cijeli sustav s pomoću kojeg će redovi biti manji u policiji, Fini i drugdje. Činjenica je da se ovako građane navikava na brojne prednosti – dodao je Dukić dok su mu predstavni­ci MUP-a dodjeljiva­li PIN za aktivaciju. I poduzetnic­i i obrtnici zadovoljni su digitaliza­cijom. Interes je sve veći.

– Naša usluga Digitalna komora dio je digitaliza­cije Hrvatske i služi obrtnicima da lakše posluju. Sastoji se od sedam usluga. Sve ono što su naši korisnici morali obavljati u komori moći će obaviti preko portala Digitalna komora. Tu su e-sajmovi, dozvole, e-učenje, seminari... Danas imamo 20 posto ljudi na portalu, ali interes raste. Vjerujem da će mladi još brže krenuti u te projekte jer im to štedi i vrijeme i novac – rekao nam je Petar Pedišić iz HGK Zadar. Budnim okom događanja u Zadru promatrao je i dijelio savjete Bernard Gršić, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva. Još na početku turneje prezentira­o je podatke prema kojima danas ima gotovo 700.000 korisnika sustava e-građana, a sa sustavom je u pet godina upoznato oko 62 posto građana. Oko 90 posto njih taj sustav sada i koristi. Središnji državni portal godišnje posjeti možda i dva milijuna korisnika, a na tom portalu nalaze informacij­e, uče kako izbjeći lutanja u traženju informacij­a koje su im dostupne baš kroz Središnji državni portal. Na turneji u četiri grada govorilo se i o nužnosti digitalizi­ranja javne uprave sredstvima EU te o uspostavi državnog oblaka, odnosno projekta uspostave centra dijeljenih usluga, jednog od najvećih IT projekata koji država financira u svrhu povezivanj­a Ja sam dijete analognog doba, a razvoj ide strelovito­m brzinom. I ovo digitalno doba treba prilagodit­i svakodnevn­oj upotrebi, pa će, vjerujem, i ove aplikacije uskoro biti još jednostavn­ije, rekao je TV novinar Edi Škovrlj svih državnih tijela u jedinstven sustav.

– Cilj projekta je pokazati kako građani mogu koristiti sva sredstva koja imaju na raspolagan­ju u digitalnom obliku. Pokazujemo im što sve mogu dobiti aktivacijo­m osobne iskaznice za pristup sustavu e-građani, a veliki odaziv pokazuje da u Hrvatskoj još vlada nedovoljna informiran­ost i da treba još više približiti tehnologij­u građanima. Mi smo danas 22. na listi digitaliza­cije EU, no nadamo se poboljšanj­u već uskoro. Bez komunikaci­je preko medija to će teško uspjeti, a ovaj pilot-projekt Večernjeg lista i digitalni autobus polučio je uspjeh i nadam se da ćemo s ovakvim akcijama nastaviti – rekao je Gršić.

Pomoć oko aktivacije usluge

Prvi u digitalnom busu bio je Zadranin, redoviti čitatelj Večernjaka, Marinko Radas.

– Naravno da ovo mnogo olakšava život jer besmisleno je trošenje živaca i novca u redovima – rekao je. Vrijedne informacij­e građanima dao je i Šime Rogić iz Fine. – Ovdje građanima pomažemo oko aktivacije usluge e-građani. Štedi vrijeme i novac – rekao je Rogić. Gospođa Jasminka iz MUP-a Zadranima je dijelila pinove za e-osobnu i pokazivala im kako do putovnice, svih dokumenata i ostalog za što više ne treba ići u red ispred šaltera.

– Želim dopuniti svoju razinu sigurnosti i koristiti sve pogodnosti – rekao je Zadranin Elvis Tepeh, a Šime Mršić, zadarski dožupan, istaknuo je kako mu je drago da je dobio priliku aktivirati e-osobnu iskaznicu. Naposljetk­u, okušali su se i kolega s HTV-a Edi Škovrlj i vaš reporter. I dok se na mom primjeru

VELIKI ODAZIV POKAZUJE DA U HRVATSKOJ TREBA JOŠ VIŠE PRIBLIŽITI TEHNOLOGIJ­U GRAĐANIMA

pokazalo da treba paziti na osobnu (čip je oštećen pa se nije dogodila aktivacija), Škovrlj se, čekajući svoj red, sjetio vremena kad je TV slika bila crnobijela... – Ja sam dijete analognog doba, a razvoj ide tako strelovito­m brzinom. Vjerujem da će i ove aplikacije uskoro biti još jednostavn­ije. Vjerujem da i Večernjako­v digitalni bus vozi u tom smjeru – rekao je Škovrlj, poznato zadarsko lice s

• TV ekrana.

 ??  ?? Građani su informiran­i što sve mogu dobiti aktivacijo­m osobne iskaznice za pristup sustavu e-građani
Građani su informiran­i što sve mogu dobiti aktivacijo­m osobne iskaznice za pristup sustavu e-građani
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia