Večernji list - Hrvatska

ZADARSKA ŽUPANIJA

Izabrano Vijeće srpske, albanske i bošnjačke manjine

- (mm/PD) Majda Mikulandra/PD

Nakon održanih redovnih izbora za vijeća i predstavni­ke nacionalni­h manjina u jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave u svibnju, zadarski župan sazvao je konstituir­ajuće sjednice Vijeća srpske, albanske i bošnjačke nacionalne manjine u Zadarskoj županiji koje su održane u Velikoj vijećnici Doma Zadarske županije. Čestitao je izabranima članovima Vijeća, poželio im uspješan rad, a posebno suradnju sa Županijom. Sukladno rezultatim­a izbora, sve manjine u vijećima imaju po 25 članova. Rajka Rađenović predsjedni­ca je Vijeća srpske nacionalne manjine, Šefki Aliy na čelu je Vijeća albanske nacionalne manjine, a Hase Salihović šef je Vijeća bošnjačke nacionalne manjine. • U dvorištu Doma Zadarske županije održan je prijam za gotovo 500 učenika osnovnih i srednjih škola koji su na županijski­m natjecanji­ma osvojili prva, druga i treća mjesta ili sudjeloval­i na državnoj smotri tijekom školske godine 2018./19.

Primjer kolegama

– Zadarska županija ponosna je na vaše uspjehe te vam ovim primanjem i skromnim darovima pokušavamo pokazati koliko poštujemo vaš trud i marljivost. Pokušavamo vas potaknuti da nastavite biti baš takvi i istaknuti vas kao pozitivan primjer vašim kolegama koji možda radije provode vrijeme uz računala, igrajući igrice ili gledajući televizijs­ki program – rekao je u pozdravnom govoru župan Božidar Longin.

– Ono što u vašem primjeru veseli jest činjenica da ste shvatili kako su baš godine u kojima jeste najbolje za ulaganje u ono što vam nitko nikada neće moći oduzeti, a što će vam u životu biti temelj za uspjeh – u znanje – dodao je Longin čestitavši i njihovim mentorima jer su pronašli poručili su učenicima da su odabrali pravi životni put jer stečeno znanje nitko im nikada neće moći oduzeti motivaciju i vrijeme za dodatni rad s talentiran­im učenicima.

Srednjoško­lce je pozdravio i poseban gost, general Ante Gotovina.

Tko zna – taj se ne boji

– Veselim se što sam tu. Raduje me vidjeti vas jer vi ste budućnost Hrvatske. Kakvi budete vi i kolikim znanjem budete raspolagal­i, takva će biti i Hrvatska. Kaže se – onaj tko zna, taj se ne boji. Vjerujem u mlade, u budućnost i siguran sam da će naša domovina Hrvatska biti daleko bolja s vama. Želim vam puno uspjeha – poručio

• je Gotovina.

PRIJAM JE ODRŽAN ZA GOTOVO 500 UČENIKA OSNOVNIH I SREDNJIH ŠKOLA KOJI SU NA NATJECANJI­MA OSVOJILI PRVA TRI MJESTA

 ??  ??
 ??  ?? I ŽUPAN BOŽIDAR LONGIN I ANTE GOTOVINA
I ŽUPAN BOŽIDAR LONGIN I ANTE GOTOVINA
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia