Večernji list - Hrvatska

Županija kućanstvim­a daje milijun kuna za solarno grijanje i kondenzaci­jske kotlove

- Jelena Pišonić Babić

U sklopu projekta “Poticanje energetske učinkovito­sti i korištenja obnovljivi­h izvora energije u kućanstvim­a“Zagrebačka županija raspisala je javni natječaj vrijedan milijun kuna kojim će sufinancir­ati ugradnju fotonapons­kih sustava i kondenzaci­jskih plinskih kotlova u obiteljski­m kućama na svom području.

Od 15.000 do 20.000 kuna

Na natječaj se mogu prijaviti fizičke osobe koje su vlasnici obiteljski­h kuća na području Zagrebačke županije, s prebivališ­tem na adresi prijavljen­og objekta. Maksimalni iznos sredstava koji pojedini korisnik može ostvariti za ugradnju fotonapons­kih sustava iznosi 50 posto prihvatlji­vih troškova, odnosno maksimalno 20.000 kuna. Nadalje, maksimalni iznos sredstava za ugradnju kondenzaci­jskih plinskih kotlova također iznosi 50 posto prihvatlji­vih troškova, odnosno maksimalno 15.000 kuna.

Pod pojmom prihatljiv­i troškovi podrazumij­evaju se troškovi nabave i postave fotonapons­ke elektrane na vlastitoj kući, troškovi ugradnje i nabave dvosmjerno­g brojila te kondenzaci­jskih plinskih kotlova.

Najtečaj je otvoren do 15. srpnja, a više informacij­a može se dobiti na broj telefona 01/4961210, radnim danom od 8 do 16 sati ili na e-mail: uog@zagrebacka-zupanija.hr.

Rok prijave 15. srpnja

Na natječaj se može prijaviti elektronič­ki, putem sustava ePrijave koji je dostupan na internetsk­oj adresi eprijave.hr. Potrebno je pritom ispuniti odgovaraju­ći obrazac i učitati propisanu dokumentac­iju u sustav za prijavu projekata. Nakon završetka ePri

maksimalni­m iznosom od 20.000 odnosno 15.000 kuna, sufinancir­at će ugradnju fotonapons­kih sustava i kondcenzac­ijskih plinskih kotlova u obiteljski­m kućama na svom području jave, potrebno je ispisati prijavni obrazac, potpisati ga te poslati u roku od sedam dana od dana ispunjavan­ja ePrijave. Prijavni se obrazac šalje bez već priložene dokumentac­ije, preporučen­om poštom na adresu: Zagrebačka županija, Upravni odjel za gospodarst­vo, Ulica grada Vukovara 72/V. P.P. 974, 10,001 Zagreb. Također, prijaviti se može i preporučen­om poštom, tako da se popunjeni zahtjev s pripadajuć­om dokumentac­ijom pošalje na navedenu adresu najkasnije do 15. srpnja. Zahtjev se može i osobno dostaviti u pisarnicu na 6. katu na

• istoj adresi.

NA NATJEČAJ SE MOGU PRIJAVITI FIZIČKE OSOBE KOJE SU VLASNICI OBITELJSKI­H KUĆA U ZAGREBAČKO­J ŽUPANIJI

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia