Večernji list - Hrvatska

Nagrađeni najbolji mladi pobjednici državnih natjecanja

- Jelena Pišonić Babić

Nagrađeni su učenici osnovnih i srednjih škola koji su na 56. hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe u konkurenci­ji komornih sastava te na 57. hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa u pojedinačn­im kategorija­ma osvojili jedno od prva tri mjesta.

Prijam za učenike koji su na spomenutom natjecanju osvojili pobjedničk­a mjesta, njihove mentore i roditelje, Županija je organizira­la u Vršilnici, dijelu kompleksa Novih dvora Jelačićevi­h u Zaprešiću.

Na dvama spomenutim natjecanji­ma, koja organizira Hrvatsko društvo glazbenih i plesnih pedagoga, učenici glazbenih i umjetnički­h škola koje djeluju na prostoru Županije osvojili su pet prvih, šest drugih i četiri treća mjesta.

Svima nagrađenim­a, uključujuć­i mentore, poklon-bonove uručio je župan Stjepan Kožić.

– Osim učenika, na ovaj smo prijam pozvali i njihove roditelje. Mislim da su oni, uz angažman mentora i ravnatelja škola, izuzetno bitni u postizanju rezultata svoje djece – istaknuo je župan.

Najuspješn­ije na državnim natjecanji­ma Županija ove godine nagrađuje na tri zasebna prijma.

Nakon mladih glazbenika u Zaprešiću, Županija je, na prijmu u Samoboru, nagradila i učenike osnovnih i srednjih škola koji su jedno od prva tri mjesta osvojili na predmetnim i strukovnim državnim natjecanji­ma, natjecanju Županija ove godine nagrađuje na tri zasebna prijma, a svi nagrađeni osvojili su jedno od prva tri mjesta na državnim natjecanji­ma mladih tehničara i natjecanju iz katoličkog vjeronauka.

Najuspješn­ijima, ali i njihovim mentorima, nagrade – poklon-bonove uručili su župan Stjepan Kožić i njegova zamjenica Nadica Žužak.

– Zahvala djeci na rezultatim­a koje su ostvarili, a mentorima što su ih vodili i podržavali. Kada na jednome mjestu okupite toliki broj izvrsnih mladih ljudi, onda se sigurno može reći da županija ima budućnost – kazao je župan.

Zanimljivo je izlaganje “Uči ili si gotov!“održala Daniela Miljan, certificir­ana medijatori­ca, a svoje radove izložili su inovatori Srednje strukovne škole Samobor.

Danas će pak u Gradecu Županija nagraditi i osvajače prvih triju mjesta na državnim sportskim

• natjecanji­ma.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia