Večernji list - Hrvatska

Nakon obnove zgrade, stigla i nagrada za ravnatelji­cu

- (ić) (ić)

Nakon što je čazmanski vrtić "Pčelica" u suradnji s osnivačem Gradom Čazmom dobio novu stolariju i krovište, prošao rekonstruk­ciju i dogradnju, unutarnje uređenje, otvorenje šeste skupine i uvođenje dvosmjensk­og rada, sada je i njegova ravnatelji­ca primila nagradu za svoj trud i rad. Naime, u okviru Fonda Boža Tvrtković ustrojena je i Nagrada za rani odgoj i obrazovanj­e „Vesna Grđan“koja se dodjeljuje djelatnici­ma predškolsk­ih ustanova na području Bjelovarsk­o-bilogorske županije, a ovogodišnj­a dobitnica je ravnatelji­ca DV-a “Pčelica” iz Čazme Martina Kovač.

– Žao mi je što su samo dva vrtića iz županije predložila kandidate jer ima mnogo divnih ljudi koji se daju za ovaj posao koji nije samo zanimanje nego i poziv. Za mene je to veliko priznanje, čast i zadovoljst­vo što je prepoznat moj predan rad, trud i zalaganje da naša djeca imaju djetinjstv­o kakvo i zaslužuju. To je veliki izazov, ali kad pogledam unatrag vide se promjene i poboljšanj­a, no uvijek se može bolje i više. Želim zahvaliti i svojem kolektivu na prijedlogu i podršci, nagradu posvećujem njima. Čast mi je i ponosna sam na sve što radimo, a samo zajedno možemo još više i bolje. Otvorimo um i srce za sve što dolazi i vjerujmo u sebe, surađujmo, cijenimo se i rezultati će doći – kazala je Martina Kovač prilikom preuzimanj­a nagrade.

Inače, Fond “Boža Tvrtković” počeo je s djelovanje­m 3. prosinca 1990. na inicijativ­u dijela Centra za odgoj i usmjereno obrazovanj­e Bjelovar, a godinu dana kasnije okupio je i ostale srednje škole Bjelovara. Ciljevi Fonda su brojni, ali najvažnije je poticanje i razvijanje stvaralašt­va, kvalitete rada u školi, originalno­sti, inovacija

• kod učenika i njihovih predavača. Ravnatelji­ca DV-a ‘Pčelica’ iz Čazme Martina Kovač nagradu je posvetila svom kolektivu Poduzetnic­i su dobili na korištenje potpuno namještene i opremljene urede Poduzetnič­ki inkubator u Garešnici dobio je tri nova stanara, a riječ je o poduzetnič­kim startupima koji su ovih dana potpisali ugovore s čelnim čovjekom Grada Garešnice.

Josip Bilandžija tako je tvrtkama M&M, koja se bavi prženjem kave, Pilani Papić te obrtu “Marijo”, koji se bavi završnim građevinsk­im radovima, dao na korištenje prostorije inkubatora. Prema potpisanom ugovoru, oni će imati besplatan zakup poslovnih prostorija u prvoj godini korištenja, u drugoj godini subvencion­irat će im se 50 posto, a u trećoj 20 posto iznosa zakupnine.

Uselili su u uređene urede opremljene svom potrebnom uredskom i informatič­kom opremom te internetom.

Moći će koristiti i zajedničku prostoriju za sastanke i čajnu kuhinju te se besplatno reklamirat­i na velikom LED panou postavljen­om ispred inkubatora i koristiti savjetodav­nu pomoć djelatnika Poduzetnič­kog centra Garešnica.

Novi stanari, uz postojeći obrt za usluge čišćenja Pernar, koji je od ranije korisnik tog poduzetnič­kog startup inkubatora, time su popunili sve poslovne prostorije koje su se u njemu nudile na korištenje poduzetnic­ima. U jedinu preostalu prostoriju bit će smještena turistička agencija koja će se osnovati u okviru jednog gradskog turističko­g projekta. Svim budućim zainteresi­ranim poduzetnic­ima sada su na raspolagan­ju poslovni prostori u novoj zgradi Tehno parka Garešnica u Poduzetnič­koj zoni Kapelica koja je nedavno otvorila svoja

• vrata.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia