Večernji list - Hrvatska

‘Riješit ću sve što su moji prethodnic­i izbjegaval­i’

Počeli radovi u Ulici dr. Franje Tuđmana, koji su se odgađali čak 40 godina

- Hana Ivković

U Svetoj Nedelji počeli su radovi u Ulici dr. Franje Tuđmana što samo po sebi ne bi bilo zanimljivo da se radovi na spomenutoj cesti ne odgađaju čak četrdeset godina.

Gradonačel­nik grada Svete Nedelje Dario Zurovec, kako kažu iz gradske uprave, kao poseban cilj dao si je uhvatiti se u koštac sa svim projektima koje su njegovi prethodnic­i izbjegaval­i. Po završetku ovih radova na toj će cesti konačno biti izvedene pješačka i biciklisti­čka staza, što će omogućiti sigurnije kretanje svim građanima.

Prošli tjedan gradonačel­nik je prešao polovicu svog mandata, a već je, poručuju iz uprave, uspio promijenit­i vizuru gotovo svih dijelova Svete Nedelje. Trenutačno su u tijeku radovi u Ulici Augusta Cesarca, Selskoj ulici, Selišću te prvom i drugom Novačkom odvojku, a po završetku radova ulice će imati novi asfalt, nogostup, rekonstrui­rani kolnik

OD SLJEDEĆIH VELIKIH PROJEKATA DARIO ZUROVEC JE IZDVOJIO GRADNJU NOVOG VRTIĆA TE NOVE ŠKOLE I KNJIŽNICE

te izgrađen sustav za odvodnju oborinskih voda, a u najavi su radovi izgradnje oborinske odvodnje i izvanredno održavanje dijela Rakitske ceste u Rakitju i izvođenje radova pješačke staze u Malogoričk­oj cesti u Brezju.

Od sljedećih velikih projekata, osim kontinuira­nog uređenja prometnica, gradonačel­nik Zurovec izdvojio je izgradnju novog vrtića, koji je nužan jer u ovom gradu broj stanovnika, pa tako i djece kontinuira­no raste, kao i izgradnju nove škole i knjižnice. Gradonačel­nik se kratko osvrnuo na sve ove projekte i rekao da nastavlja dalje uređivati Svetu Nedelju, kako bi ona opravdala naziv “Grada za pametno poslovanje

• i ugodan život”.

 ??  ?? Prošli tjedan gradonačel­nik Dario Zurovec prešao je polovicu svog mandata
Prošli tjedan gradonačel­nik Dario Zurovec prešao je polovicu svog mandata

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia