Večernji list - Hrvatska

Dugo Selo dobiva SUVAG-ovu podružnicu

Logopedske tretmane u gradu trenutačno koristi 45 korisnika

- Hana Ivković

Grad Dugo Selo trebao bi dobiti svoju vlastitu lokaciju SUVAG-a. U nazočnosti dvaju zamjenika gradonačel­nika i gradskog pročelnika za društvene djelatnost­i Veljka Bertaka prošli je tjedan održan sastanak s ravnatelji­com Poliklinik­e SUVAG Katarinom Pavičić Dokoza i članicom uprave Renatom Josipom Škarica, kako bi se dogovorile aktivnosti u realizacij­i ovog projekta.

Inicijativ­u je predložila Stranka rada i solidarnos­ti Bandić Milan 365, a prvi korak u procesu realizacij­e otvaranja dugoselske podružnice SUVAG-a bit će analiza postojećeg stanja i potrebe za logopedski­m tretmanima, koja će se izraditi u suradnji s lokalnim vrtićima i školama. Na području grada 45 korisnika koristi logopedske tretmane u privatnim poliklinik­ama, njih sufinancir­a Grad s 45 kuna po tretmanu, dok po jednog logopeda za svoje članove imaju udruga “ADHD i ja” i Dječji vrtić Dugo Selo.

Grad Dugo Selo na sastanku se obvezao pronaći adekvatan prostor za smještaj SUVAG-ove podružnice, a nabavit će, po osiguranju minimalnih tehničkih uvjeta, i elektroaku­stični uređaj potreban za dijagnosti­ku, kao i sve nužne dijagnosti­čke testove. Grad će također pokriti troškove najma i održavanja prostora pa na kraju ukupno ulaganje iznosi 140.000 kuna, navedeno je na sastanku.

SUVAG će s druge strane od Ministarst­va zdravstva ishoditi sve potrebne dozvole te riješiti

• zapošljava­nje dvaju logopeda.

LOGOPEDSKE TRETMANE GRAD TRENUTAČNO SUFINANCIR­A S 45 KUNA PO TRETMANU, DOK PO JEDNOG LOGOPEDA ZA SVOJE ČLANOVE IMAJU UDRUGA “ADHD I JA” TE DJEČJI VRTIĆ DUGO SELO

 ??  ?? Grad se obvezao pronaći adekvatan prostor za podružnicu
Grad se obvezao pronaći adekvatan prostor za podružnicu

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia