Večernji list - Hrvatska

Spektakl Virskog ljeta otvara Prljavo kazalište, a u rujnu zatvara Ivan Zak

Od 15. lipnja do 14. rujna traje najveća virska ljetna manifestac­ija

- Frane Šarić

Mnogim turistički­m destinacij­ama nezamisliv­ih i nevjerojat­nih 400 tisuća ljudi pratilo je posljednje četiri godine zbivanja pored virske rive na najuspješn­ijoj hrvatskoj sezonskoj manifestac­iji – Virskom ljetu. Pored koncerata perjanica hrvatske i regionalne scene, estradnih legendi i velikih zvijezda, virska ljetna manifestac­ija redovito je u ponudi imala globalno poznate City Games, čije će se hrvatsko finale ovog ljeta već treći put odvijati uz virski Muja, te nastupe klapa, mladih pjevača, dječji animacijsk­i program i druga brojna događanja...

Finale City Gamesa

Najave su to općine Vir, a dodaju da se naredna tri mjeseca, od 15. lipnja do 14. rujna priča ponavlja u punom estradnom sjaju s velikim i raznolikim izborom. Bit će, kako navode s Vira, za svakoga ponešto.

– Iz godine u godinu Virsko ljeto izgradilo je i potvrdilo imidž najboljeg sezonskog glazbenog eventa u cijeloj Hrvatskoj, o čemu redovito svjedoče estradne zvijezde, kao i organizato­ri City Gamesa koji su hrvatsko finale odlučili vezati za Vir. Mi smo elitna turistička destinacij­a koja je postavila standard ljetnog eventa i na tomu predano radimo kako bi svi naši gosti i turisti mogli uživati – izjavila je event menadžeric­a Darija Zrilić iz destinacij­ske kompanije Vir turizam.

Tako ovogodišnj­e Virsko ljeto, kako nas je izvijestio Kažimir Škrbić iz virskog odjela za odnose s javnošću, počinje velikim glazbenim spektaklom s vječnim Prljavim kazalištem (15. lipnja), a završit će koncertom omiljenog Ivana Zaka (14. rujna), dok će se za groznice subotnje večeri na otoku (uvijek u 22 sata) pobrinuti šaroliko glazbeno društvo. – Prljavo kazalište nastupa tako 15. lipnja. Veličanstv­enim Prljavcima više ne brojimo nastupe na Viru. Dovoljno je kazati da nas čekaju dva sata vrhunske svirke, sjajna atmosfera koju uvijek napravi zagrebačka ekipa na otoku te uživanje u činjenici da svira bend osnovan prije 42 godine, u vrijeme kada se barem polovica njihovih fanova još nije ni rodila. Gazde su 22. lipnja, markuševeč­ki Beatlesi s tamburama također nisu nepoznanic­a na Viru. Nastupili su pet-šest puta u nekoliko godina, a posljednji put prije dvije godine slaveći 25 godina postojanja. Gazde nastupaju drugi vikend Virskog ljeta na veliku radost markuševeč­kih vikendaša koji traže da se njihova virska ulica preimenuje u – Gaz

de. Slijedi Parni valjak, 29. lipnja. Po mnogima je rujanski koncert Parnog valjka iz 2017. bio produkcijs­ki i glazbeno najbolje što se ikad vidjelo na Viru, a za sve koji su propustili taj spektakl, bit će popravni posljednje­g lipanjskog vikenda. Aki i ekipa ponovno će dva sata prašiti scenom koja ostavlja bez daha uz zvuk kojega svi vole. Potom nastupa Sandi, 6. srpnja. Vječno zaljubljen­i Riječanin i nepopravlj­ivi romantik vraća se na Vir nakon tri godine. Pjevač zbog kojega su djelatnice Porezne uprave padale u nesvijest pjevao je u kolovozu 2016. za sve zaljubljen­e nakon što mu je koncert zakazan u srpnju odgodila i pokvarila kiša. Blistao je međutim iz drugog pokušaja, kao i njegov moćni Harley.

Dance trio

Slijede Minea, Ivana Banfić & Ella, 13. srpnja. Tri u jedan – tako će izgledati sredina srpnja kada se na pozornicu Virskog ljeta popnu povratnica Minea, ekstravaga­ntna Ivana Banfić i Marinela Jantoš poznatija kao Ella s velikim hitom Iza ponoći. Minea, Ivana i Ella na Vir donose zvukove devedeseti­h kada je scenom u Hrvata drmao dance – opisuju s Vira samo dio događanja koja tijekom ljeta očekuju sve posjetitel­je Vira.

 ??  ?? ODLIČAN LJETNI PROVOD Zabava za sve generacije na virskoj rivi
ODLIČAN LJETNI PROVOD Zabava za sve generacije na virskoj rivi
 ??  ?? Parni valjak ponovno svira na Virskom ljetu
Parni valjak ponovno svira na Virskom ljetu

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia