Večernji list - Hrvatska

Besplatno ljetovanje za učenike

- Branimir Bradarić

Grad Vukovar i ove je godine, zajedno s partnerima, osigurao besplatna ljetovanja za nekoliko stotina vukovarski­h osnovaca i srednjoško­laca s područja grada. Tim povodom zamjenici gradonačel­nika Vukovara Ivana Mujkić i Marijan Pavliček predstavil­i su program ovogodišnj­eg besplatnog ljetovanja za djecu. Kako je rekla Mujkić, prema trenutačno­j potvrdi gradova koji sudjeluju u ovom projektu osigurana su 263 mjesta za ljetovanje djece kao i mjesta za 21 voditelja.

– Još uvijek čekamo potvrdu Grada Zagreba i nadamo se pozitivnom odgovoru, u tom slučaju ljetovalo bi još 125 djece – rekla je Mujkić. Dodala je i kako će zahvaljuju­ći dobroj višegodišn­joj suradnji i prijateljs­tvu s Gradom Korčulom i Općinom Lumbarda, Općinom Dugopolje, Primorsko-goranskom županijom i U obzir pri odabiru djece uzima se u obzir uspjeh u školi i izvan nje, rekli su zamjenici gradonačel­nika lječilište­m Veli Lošinj te brodarskom tvrtkom Katarina – line iz Opatije za djecu vukovarski­h škola i njihove pratitelje organizira­ti besplatna ljetovanja na različite destinacij­e jadranske obale. Najavila je i kako će tijekom lipnja i dijelom srpnja Grad Vukovar objaviti javni poziv roditeljim­a da prijave djecu za besplatno ljetovanje. U obzir pri odabiru djece uzimat će se uspjeh u školi, uspjesi u izvanškols­kim i sportskim aktivnosti­ma nakon čega će biti formirana rang-lista. Pavliček je kazao i kako su od ove godine u program besplatnih ljetovanja uključeni i srednjoško­lci.

– Njih 47 imat će priliku ljetovati od 20. do 27.srpnja u Velom Lošinju. Uz njih dvije skupine djece, njih 26, odlaze na krstarenje Jadranom, a na Korčulu, u Lumbardu njih 46. Riječ je o djeci koja su ostvarila zapažene rezultate u školama i na ovo ljetovanje odlaze isključivo po prijedlogu svojih

• škola – rekao je Pavliček.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia