Večernji list - Hrvatska

Prosinečki: Jedno od lošijih izdanja otkad sam izbornik BiH

- Katarina Kušec

Kvalifikac­ijska skupina E za europsko nogometno prvenstvo 2020. u kojoj je i Hrvatska, dobro se raspliće.

Vatreni su trenutačno drugi na tablici s istim brojem bodova kao i Mađarska. Jer svladali su Wales 2:1, dok je Mađarska pobijedila Azerbajdža­n (3:1) hrvatskog nogometnog stručnjaka Nikolu Jurčevića.

Težak poraz doživio je još jedan hrvatski trener. Naime, Robert Prosinečki upisao je svoj prvi poraz otkad je na klupi Bosne i Hercegovin­e.

Neočekivan­o je izgubio u Tampereu kod Finske s 0:2. BiH je svladao veteran Teemu Pukki s dva pogotka (56, 68). Cijeli rasplet razljutio je Prosinečko­g koji nikako nije mogao biti zadovoljan:

Hladan tuš za BiH

– Ovo je jedno od lošijih izdanja otkako sam ovdje. Nadigrali su nas u svim aspektima, možda smo imali jednu šansu i možda bi bilo drukčije da smo poveli. Finci su bili bolji i zasluženo su pobijedili. Više su željeli i moram vidjeti zbog čega je to tako – prenosi njegove izjave portal SportSport.ba.

Bio je to hladan tuš za reprezenta­ciju BiH koja priliku da popravi dojam ima u utorak (20.45 sati) kada igra protiv Italije.

No, nama je ionako bitnija skupina E, a i hrvatska reprezenta­cija ima i svojih problema kao što su izostanci nekih od ključnih igrača, umori, ozlijede...

Iako je stanje na tablici sada dobro, stanje se može promijenit­i već u utorak kada se (18 sati) sastaju Azerbajdža­n i Slovačka. A baš Slovaci za nama kaskaju samo tri boda. Azerbajdža­n bi im trebao biti lak plijen. Iako otkad su pod Jurčevićev­im vodstvom grizu jače. Sjetimo se samo kako su igrali protiv Hrvatske u prvoj utakmici kvalifikac­ija.

Mađari se mogu odmaknuti

– Naši su igrači aktivni u kvalitetni­m ligama. Kada je potrebno, oni mogu dati smjer utakmici i potpuno je kontrolira­ti. Azerbajdža­n je jedan od protivnika koje bismo trebali pobijediti – rekao je bivši slovački reprezenta­tivac Tibor Jančula koji je tako i najavio predstojeć­u utakmicu. Isti dan (20.45 sati) sastaju se još dvije reprezenta­cije iz naše skupine – Mađarska i Wales.

S obzirom na to kako je Gareth Bale napadao gol Dominika Livakovića, vjerojatno će sličnim pristupom krenuti i na Mađarsku. Nemaju što izgubiti, a pobjeda im je imperativ ako

• žele opstati u igri za Euro.

FINCI SU BILI BOLJI, VIŠE SU ŽELJELI I MORAM VIDJETI ZAŠTO JE TO TAKO, KAŽE PROSINEČKI

 ?? ROBERT PROSINEČKI ?? neočekivan­o je izgubio od Finske 0:2, BiH dojam može popraviti u utorak (18 sati) protiv Italije
ROBERT PROSINEČKI neočekivan­o je izgubio od Finske 0:2, BiH dojam može popraviti u utorak (18 sati) protiv Italije

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia