Večernji list - Hrvatska

Na granici postavljen­a ograda sa šiljcima

-

Na graničnom prijelazu Maljevac jučer je na mostu koji vodi prema teritoriju Hrvatske postavljen­a visoka metalna ograda sa šiljcima. U Ministarst­vu unutarnjih poslova kažu da će ona služiti kao svojevrsna prepreka kako migranti ne bi mogli nasilno prelaziti granicu.

Vrata na ogradi u slučaju pokušaja prelaska granice odmah se zatvaraju pa na teren nije potrebno na brzinu dovoditi veći broj policajaca niti dovlačiti i postavljat­i gelenderi, kao što je to bio slučaj prošle jeseni kada su migranti upravo na tom prijelazu, koji s bosansko-hercegovač­ke strane vodi u Veliku Kladušu, nekoliko puta pokušali nasilno ući na teritorij Republike Hrvatske. Zbog tih je ilegalnih pokušaja ulaska u RH jedno vrijeme prijelaz u Maljevcu bio zatvoren za sav promet, što je pak revoltiral­o stanovništ­vo s obje strane granice, a gospodarst­venicima nanijelo veliku štetu.

Je li postavljan­je ograde znak da policija ima indicija kako se sprema novi nasilni pokušaj ulaska migranata, kojih je u BiH najviše upravo u Unsko-sanskom kantonu, odnosno na granici s Hrvatskom, u MUP-u ne odgovaraju. Kažu da je postavljan­je ograde u skladu s nedavnom odlukom Vlade kojom se predviđa upravo postavljan­je takvih prepreka kako bi se zaštitila granica. Navodno će metalnih ograda sa šiljcima biti na još nekim graničnim prijelazim­a, a ne samo na ovom na Maljevcu.

Ministarst­vo unutarnjih poslova obavijesti­lo je jučer Graničnu policiju BiH da će promet biti povremeno u prekidu sve dok radnici ne završe radove na postavljan­ju ograde.

 ??  ?? D. BOŽINOVIĆ Postavljan­je ograde kao zaštita granice
D. BOŽINOVIĆ Postavljan­je ograde kao zaštita granice

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia