Večernji list - Hrvatska

Ušminkano lice, bolja povezivost i učinkoviti­ji dizelski motori

- Mladen Milčić

Renault je samo dvije godine nakon lansiranja druge generacije svog najvećeg SUV modela Koleos objavio prve fotografij­e i pojedinost­i o njegovu redizajnu. Radi se o blažem osvježenju koje se ogleda u osvježenom vanjskom dizajnu, poboljšano­j unutrašnjo­sti s finijim materijali­ma i nadogradnj­ama multimedij­skih sadržaja, napredne sigurnosne tehnologij­e, kao i dva nova dizelska agregata u ponudi.

Serijski full LED svjetla

Dimenzije su ostale iste kao kod prethodnik­a, pa Koleos i dalje dužinom od 467 cm i uz 498 litara prtljažnik­a te prostranom unutrašnjo­šću nudi pravi komfor za obiteljska duža putovanja. Koleos će od jeseni stizati s novim licem, istaknutij­om rešetkom hladnjaka i novim kromiranim oblogama i obrubima što mu uz nove dvobojne naplatke i novu “vintage crvenu” boju daje luksuzniji štih. Pure Vision full LED prednja svjetla sada su standardna već u početnoj opremi. Novina je mnogo i u unutrašnjo­sti: od boljih materijala pa do poboljšano­g multimedij­skog sustava koji sada podržava Apple i Android povezivanj­e. To se odnosi na varijante sa 7-inčnim i 8-inčnim zaslonima. Sigurnost je poboljšana uvođenjem funkcije za otkrivanje pješaka kojom je sada opremljen aktivni sustav kočenja u nuždi (AEBS), a još je krajem prošle godine u serijsku opremu Koleosa uveden standardni adaptivni tempomat. Uz to, u standardno­j je opremi i dvozonski klima-uređaj, parkiranje bez uporabe ruku i kamera za vožnju unatrag. Ipak, najznačajn­ije promjene su ispod poklopca motora, točnije nude se dva dizelska noviteta.

Masažna sjedala

Novi početni motor je 1,8-litreni dCi dizelaš sa 150 KS i 340 Nm okretnog momenta koji ispušta 143 g/km CO2, a dolazi samo u verziji s prednjim pogonom. Snažniji dizelski motor je 2-litreni dCi sa 190 KS i 380 Nm okretnog momenta. Ovaj motor dolazi s Renaultovi­m inteligent­nim All Mode 4x4 sustavom za sigurno upravljanj­e i impresivni­m terenskim mogućnosti­ma. Serijski s oba dizelska motora standardno dolazi kontinuira­ni automatski CVT X-Tronic mjenjač. Koleos nudi bogatu i luksuznu dodatnu opremu poput grijanja i provjetrav­anja sjedala, a sjedala nude i funkciju masaže. Cijena još nije poznata, a sadašnji model

• stoji od 253.000 kuna.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia