Večernji list - Hrvatska

Červar: Nezaliječe­ni Pavlović i Marić igrali su za klub pod prisilom

- (dm)

Rukometaši Hrvatske danas odlaze u Zug gdje će u srijedu protiv Švicarske igrati utakmicu pretposlje­dnjeg kola kvalifikac­ija za odlazak na Europsko prvenstvo koje će se 2020. godine igrati u Austriji, Norveškoj i Švedskoj. Lino Červar, izbornik Hrvatske, imat će na raspolagan­ju prilično oslabljenu reprezenta­ciju. U odnosu na roster koji je igrao protiv Srbije nema Karačića, Cindrića i Šege. Nakon nekoliko prvih treninga Červar je kući poslao vratara Cara, krilo Ravnića, te dvojicu srednjih vanjskih, Gadžu i Kuduza.

– Moram sam u sastav vratiti Gadžu je su naši liječnici ustanovili da Pavlović nije sto posto zdrav. Nije zdrav ni Marić tako da je i on otpao za Švicarsku – rekao je Lino Červar.

Ali, Pavlović i Mari igrali su u nedjelju za Melsungen, u posljednje­m kolu njemačke lige, u utakmici koja im ništa nije značila. Bez obzira na ishod Melsungen je osigurao peto mjesto.

– To što su oni igrali dovodi me samo do jednog zaključka – igrali su pod prisilom. Jer, ja vjerujem našim liječnicim­a koji su mi rekli da su Pavlović, Marić, ali i Karačić Nakon pregleda otpao za Švicarsku nezaliječe­ni. Pavlović i Marić zaigrali su jako brzo nakon operacija, što mi je bilo jako, jako čudno. To zaista nema smisla i mislim da bi se njihovi menadžeri, koji se brinu o njihovim karijerama, morali ozbiljno zamisliti i upitati imaju li klubovi to pravo raditi – stavljati u pogon igrače koji nisu zaliječeni. Sad zamislite da nam je ova utakmica protiv Švicarske biti ili ne biti – pita se Červar.

Utakmica je bitna za prvo mjesto u skupini, a prvo mjesto u skupini donosi puno lakši ždrijeb u prvom krugu. Ako Švicarska pobijedi nas i u zadnjem kolu Srbiju u gostima, onda ćemo biti drugi i imat ćemo težeg suparnika u prvom krugu koji ćemo igrati u Grazu. Inače, ždrijeb skupina održat će se 27. lipnja u Beu, kada će se ždrijebati i skupine Lige prvaka. PPD Zagreb bit će među klubovima

• elitne skupine.

 ??  ?? DOMAGOJ PAVLOVIĆ
DOMAGOJ PAVLOVIĆ

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia