Večernji list - Hrvatska

Željko Musa “krivac” je što nismo uzeli sva tri trofeja

Domagoj Duvnjak Kapetan hrvatskih rukometaša uoči današnje utakmice kvalifikac­ija za EP protiv Švicarske u Zugu rezimirao sezonu

- Damir Mrvec

Domagoj Duvnjak, igrač njemačkog Kiela, ostao je jedina svjetska klasa na srednjem vanjskom u hrvatskoj reprezenta­ciji uoči večerašnje utakmice sa Švicarskom u Bossard Areni u Zugu. Zbog ozljeda, otpali su Karačić i Pavlović, a zbog smrtnog slučaja u obitelji Cindrić. Ako će Červar odmarati Duvnjaka, a vjerojatno će trebati, onda su u kombinacij­i Gadža ili Mrakovčić.

Borba za prvo mjesto

– Istina je da imamo velikih problema s ozljedama, ali što je tu je. Iz ove kože ne možemo. Morat će svatko dobro potegnuti kako bismo nadoknadil­i igrače koji nam trenutačno nedostaju. Svatko od 16 igrača, koji će biti u rosteru, mora biti spreman dati sto posto, svoj maksimum. Dobro je što nam o današnjoj utakmici ne ovisi plasman na Europsko prvenstvo jer smo već prije osigurali odlazak u Austriju. Opet, ostaje nam nadmetanje za prvo mjesto u skupini, što će nam kod ždrijeba 27. lipnja donijeti lakše suparnike u skupini prvog kruga – rekao je Duvnjak.

Švicarska nas je prilično namučila u Osijeku kada smo pobijedili s 31:28, uz puno muke.

– Švicarska je odlična reprezenta­cija, čim u svojim redovima imaju Andrea Schmida, jednog od najboljih igrača RN Löwena, ali i Bundeslige. Posebno je jak u igri sedam na šest. Od njega polaze sve akcije Švicarske i prilično se dobro uigrao s ostalim suigračima iz reprezenta­cije, posebice s kružnim napadačima. Mi moramo odigrati, kao i uvijek dobru obranu i bez obzira na sastav, nadam se pobjedi – rekao je Duvnjak.

Bossard Arena može primiti 7200 gledatelja.

– Nisam imao često priliku igrati u Švicarskoj pa iskreno ne znam kakva će biti atmosfera na tribinama. Čuli smo da su sve ulaznice rasprodane, a vjerujem kako će biti i dosta naših navijača kojih ima jako puno u Zürichu i okolici. Meni, a vjerujem i ostalim našim igračima ovo je prvi put da igramo u Zugu.

Protiv Srbije u Bossard Areni bilo je 4000 gledatelja, no gostovanje Hrvatske sigurno će potući taj rekord. Inače, Bossard Arena je dom hokejaša Zuga.

Još dvije utakmice, Švicarska danas i Belgija u subotu i završit će još jedna sezona.

– Samo da se nitko ne ozlijedi sad na kraju sezone – istaknuo je Duvnjak koji će do početka priprema Kiela imati dobrih mjesec dana odmora.

– Jedva čekam. Naravno, neće to biti baš totalni odmor jer nitko ne želi doći na pripreme posve nespreman. Dobro je da nisam u Magdeburgu, oni počinju pripreme dva tjedna prije nas. Mjesec dana sasvim je dovoljno da se organizam odmori – misli Duvnjak.

Sljedeće godine će se odmor smanjiti zbog priprema za Igre?

– Znam da njemačko prvenstvo završava negdje sredinom svibnja. Bit će sve ubrzamo sljedeće sezone kako bi se igrači uspjeli i odmoriti i pripremiti za Tokio.

Kiel je ove sezone od moguća tri osvojio dva trofeja.

– Da, osvojili smo njemački kup i Kup EHF-a, te bili drugi u njemačkom prvenstvu, dva boda iza prvaka Flensburga.

Ugovor još za sljedeću sezonu

Do kraja ste im bili za petama... – Nas je skupo koštao poraz kod Magdeburga u kojem igra Željko Musa. Da smo ondje osvojili bodove, sad bismo bili prvaci. Od te utakmice nanizali smo sve pobjede u njemačkom prvenstvu, ali sve pobjede nanizao je i Flensburg. Ali, radujem se da ću sa “zebrama” sljedeće sezone opet igrati Ligu prvaka. Momčad nam se neće gotovo ništa promijenit­i. Odlazi tek vratar Wolf u Kielce, a umjesto njega dolazi nam vratar iz Magdeburga. U jesen 2020. dolazi nam i Sagosen.

Vi imate ugovor još sljedeću sezonu. A onda?

– Vidjet ću. Daleko je još to da bih o tome sad počeo razmišljat­i – zaključio je Duvnjak.

Dakle, danas igraju Švicarska – Hrvatska te Belgija – Srbija, a poredak na tablici je sljedeći: Hrvatska 7, Švicarska 6, Srbija 2, Belgija 1.

ŽDRIJEB SKUPINA BIT ĆE U BEČU 27. LIPNJA, A SIGURNO JE DA ĆE HRVATSKA UTAKMICE PRVOG KRUGA NA EP-u IGRATI U GRAZU

 ??  ?? DOMAGOJ DUVNJAK prvi put će nakon dugog vremena ponijeti najveći teret na mjestu srednjeg vanjskog
DOMAGOJ DUVNJAK prvi put će nakon dugog vremena ponijeti najveći teret na mjestu srednjeg vanjskog
 ??  ?? U prvoj utakmici protiv Švicarske Duvnjak je postigao tri pogotka
U prvoj utakmici protiv Švicarske Duvnjak je postigao tri pogotka

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia