Večernji list - Hrvatska

Raptorsi promašili tricu za naslov, Durant se ozlijedio

- (db)

Košarkaši Golden State Warriorsa ne žele sići s prijestolj­a bez ispaljenog metka. Uz ukupno 20 trica, raspucane Splash Brothers (Curry 31, Thompson 26) i njihove tri trice za preokret u samoj završnici (s 97:103 na 106:103), u petoj utakmici finala NBA doigravanj­a “ratnici” su u gostima pobijedili Toronto Raptorse (106:105) i smanjili na 2-3. Warriorsi će tako u noći na četvrtak, na svom terenu, imati priliku izjednačit­i seriju na 3:3, a Raptorsima tako pak ostaju još dvije meč-lopte za prvi naslov NBA prvaka u povijesti tog kanadskog kluba.

A mogli su to postati već prošlu noć da Kyle Lowry iz kuta nije promašio tricu sa zvukom sirene. Doduše, valjda reći i da mu je Dremond Green okrznuo loptu i da su prije toga Warriorsi (Thompson, Iguodala) sjajno udvojili najboljeg igrača Toronta Kawhija Leonarda koji se morao rješavati lopte.

No, košarkaški bogovi, čini se, imaju neki svoj scenarij za rasplet finala doigravanj­a za NBA prvaka. Isti kao da su odlučili WarriNakon 11 minuta na parketu, Durant se teško ozlijedio. A tek se, zapravo, vratio nakon jednomjese­čne pauze zbog ozljede mišića lista orsima pružiti još jednu priliku, ali ne i dopustiti povratak Kevina Duranta jer on bi zacijelo bio prevaga za branitelje naslova. Kao što je to bio u otvaranju ove utakmice koju je započeo s tri, s lakoćom postignute, trice.

No, nakon 11 minuta provedenih na parketu, Durant se teško ozlijedio. A tek se, zapravo, vratio nakon jednomjese­čne pauze zbog ozljede mišića lista. Premda se naveliko govorkalo o tome kako se čuva za novi klub i ovoljetni ugovor od više od 200 milijuna dolara, Durant je odlučio zaigrati riskirajuć­i još težu ozljedu koja se na kraju i dogodila. Jer, ozljeda mišića lista mačji je kašalj prema ozljedi Ahilove tetive zbog koje su mnogi propuštali i po cijelu sezonu.

Zbog svega toga generalni menadžer Warriorsa Bob Myers jedva je zadržavao suze kazavši da ako novinari imaju potrebu da nekoga za sve to okrive neka upru

• prstom u njega.

 ??  ?? TEŠKA OZLJEDA
TEŠKA OZLJEDA

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia