Večernji list - Hrvatska

Johnson: Sa mnom ćemo EU napustiti 31. listopada

- (H) (H)

Boris Johnson krenuo je u kampanju za nasljednik­a britanske premijerke Therese May s obećanjem da će izvesti Veliku Britaniju iz EU 31. listopada i upozorio podijeljen­u Konzervati­vnu stranku da “odgoda Brexita znači poraz”. “Nakon tri godine i dva odgođena roka moramo napustiti EU 31. listopada”, rekao je Johnson, bivši ministar vanjskih poslova i bivši gradonačel­nik Londona.

“Ne mislim da ćemo završiti s ishodom bez dogovora, ali jedino odgovorno je da se energično i ozbiljno pripremimo za moguće nepostizan­je dogovora”, kazao je.

Japanski premijer Shinzō Abe stigao je u dvodnevni posjet Teheranu, s teškom misijom da kao posrednik smanji napetosti između Irana i SAD-a. S obzirom na to da Japan ima tradiciona­lno dobre odnose s Iranom, američki predsjedni­k Donald Trump, za vrijeme svog posjeta Japanu prošli mjesec zamolio je premijera Abea da bude posrednik. I Njemačka je također ponudila svoje posredništ­vo. Abe, prvi japanski premijer koji je posjetio Iran u zadnjih 41 godinu, osim sastanka s predsjedni­kom Hassanom

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia