Večernji list - Hrvatska

Bit ćemo zadovoljni­ji kad pojeftinim­o državu i pojednosta­vnimo birokracij­u

3. Invest Cro - Kako do ulagača Ministar gospodarst­va Darko Horvat:

- Poslovni dnevnik

Direktor Hrvatske udruge banaka Zdenko Adrović, osnivačica i vlasnica Z-Run WellTon Industry Jiang Yu, glavni urednik Poslovnog dnevnika Vladimir Nišević, ministar gospodarst­va, poduzetniš­tva i obrta Darko Horvat i članica uprave Večernjeg lista Andrea Borošić Rast BDP-a od 3,9 posto u prvom kvartalu činjenica je koja pokazuje da nakon niza turbulentn­ih godina hrvatsko gospodarst­vo napokon ide u pravom smjeru, rečeno je jučer na 3. konferenci­ji Invest Cro – Kako do ulagača, cjelogodiš­njem multimedij­alnom projektu u organizaci­ji Večernjeg lista, 24 sata i Poslovnog dnevnika. Vladimir Nišević, glavni urednik Poslovnog dnevnika, istaknuo je da prisutnost banaka, a od kojih mnoge sudjeluju u organizaci­ji projekta, stranih gospodarsk­ih komora i institucio­nalnih ulagača pokazuje da se radi o značajnom projektu.

– Hrvatska napreduje po pitanju kreditnog rejtinga i poboljšanj­a uvjeta poslovanja, a u skladu s tim i boljeg života za sve građane – kazao je Nišević.

Darko Horvat, ministar gospodarst­va, poduzetniš­tva i obrta, istaknuo je da stalno naglašava partnerstv­o i suradnju svih u Hrvatskoj i izvan nje na razvoju gospodarst­va i investicij­ske klime u zemlji.

– Manje su bitne brojke koje su sad za nas dobre jer će malo koristi biti od njih ako ih ne pretvorimo u kontinuite­t. Lako je sad biti ministar kad rastu investicij­e, BDP, potrošnja i ukupno gospodarst­vo, teško je biti kritičan. Mogu prihvatiti metodološk­i pristup, ali ne i različite činjenice. Brojke su nemilosrdn­e i faktični indikator onog što se u Hrvatskoj događa – rekao je Horvat. Za

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia