Večernji list - Hrvatska

Slovačka razbila Azerbajdža­n, Mađarska prva u skupini

-

dok se Hrvatska nogometna reprezenta­cija mučila u prijateljs­koj utakmici s Tunisom i izgubila 1:2, Slovačka je s 5:1 pobijedila Azerbajdža­n hrvatskog stručnjaka Nikole Jurčevića u puno bitnijoj utakmici kvalifikac­ija za Euro 2020. godine. Slovaci su potpuno nadvisili Azerbajdža­nce, a u strijelce su se redom u Bakuu upisali: Stanislav Lobotka (8. minuta), Juraj Kučka (27.), Marek Hamšik (30., 57.) te David Hancko (85.). Jedini pogodak za Azerbajdža­n postigao je Rami Šejdajev (28.). Puno manje zanimljivo bilo je u drugoj utakmici naše kvalifikac­ijske skupine E u kojoj je Mađarska sa skromnih 1:0 svladala Wales Ryana Giggsa, no neće Mađari žaliti zbog skromne igre jer im je najvažnije bilo osvojiti tri boda. Jedini pogodak na toj utakmici postigao je u 80. minuti Mate Patkai, isti igrač koji je zabio i pobjedničk­i gol u dvoboju s Hrvatskom.

Nakon takvog raspleta, Hrvatska je sada treća u skupini sa šest bodova, prva je Mađarska s devet bodova iz četiri utakmice, a druge su reprezenta­cije u skupini odigrale po tri utakmice. Slovačka je druga i ima bodova kao i Hrvatska, ali bolju gol-razliku. Wales ima tri boda, a posljednji Azerbajdža­n je bez bodova.

Nakon kratke stanke, Hrvatska će sljedeće dvije utakmice igrati u rujnu, i to obje u gostima. Prvo će 6. rujna gostovati u Slovačkoj, a tri dana kasnije u Azerbajdža­nu. Od ostalih rezultata vrijedi izdvojiti visoku pobjedu Njemačke nad Estonijom (8:0) te domaću pobjedu Italije nad BiH (2:1). Zmajevi su igrali dobro, čak su i poveli u tom susretu nakon prekrasne akcije i gola Edina Džeke, no Italija je na kraju zasluženo slavila. Izborniku BiH Robertu Prosinečko­m to je drugi poraz zaredom, a reprezenta­cija BiH je nakon četiri kola tek na petom mjestu sa samo četiri boda, odnosno ima čak osam bodova

• manje od vodeće Italije.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia