Večernji list - Hrvatska

Kreće lanjski hit: Ciljamo prva četiri mjesta!

- (Mladen Miletić)

Kakva će ove sezone biti Gorica, hit lanjskog prvenstva? To se uoči premijere protiv zaprešićko­g Intera (subota, 21 sat) pitaju ne samo njezini navijači već i neutralni ljubitelji HNL-a. U najavi sezone istrčali su u punom borbenom sastavu – predsjedni­k Nenad Črnko, sportski direktor Mindaugas Nikoličius, trener Sergej Jakirović i vratar Kristijan Kahlina. Novi kapetan umjesto umirovljen­og Čagalja dao je uvodnu riječ.

– Dobro smo se pripremili, želimo nastavak onih igara s kraja proljeća i da ovo prvenstvo obilježi naš domaćinski teren. Dakle, ne u smislu da su Goričani darežljivi domaćini, već obrnuto. Trenera Jakirovića brine izostanak čak šestorice važnih igrača u 1. kolu (uključujuć­i i četvoricu ponajbolji­h – Suk, Miya, Zwolinski, Lovrić). – Već za sljedeću utakmicu vraćaju se trojica. Kad smo kompletni, ne bojim se nikoga. Prvi cilj je skupljati i skupljati bodove da budemo mirni za ostanak, a onda sve ostalo. Znamo da sada i peto mjesto nosi Europu, što bih odmah potpisao. Jako je bitno da nam je 85% kadra iz prošle sezone ostalo jer se znaju automatizm­i u igri, a naravno da želimo još tri, četiri ili pet igrača. U stilu Keka zagrmio je kad smo spomenuli da nerijetko novim prvoligaši­ma druga sezona bude krizna. – Ako je nekog sportaša potrebno dodatno motivirati i nije zadovoljan što igra HNL, onda najbolje da se odmah javi i odustane, ode kući! I da traži ispisnicu. Osobno mi je druga sezona još veći izazov jer u prvoj nismo imali što izgubiti. Sad će se svi paliti na nas.

Direktor Nikoličius otkrio je da se radi na dovođenju trojice ofenzivnih igrača. – Krilo, razigravač i napadač. Sreća je što u odnosu na neke druge u Hrvatskoj možemo raditi u miru. Želimo prije svega igrače koji će raditi razliku, donijeti kvalitetu, koji mogu driblati i šutirati. Kako prijelazni rok odmiče tako cijene padaju i nama šanse rastu jer neki koje želimo još čekaju veće klubove. To je realnost.

Za kraj – najvažniji u klubu, Nenad Črnko. – Želimo rasti i dalje, infrastruk­turno i rezultatsk­i. Uložili smo dosta u rekonstruk­ciju VIP prostora, do kraja sezone će i cijela istočna tribina imati sjedalice, cilj nam je još veća posjeta nego lanjska koja je već bila iznenađuju­ća. Ambicije? Želimo biti među prva četiri! Nogomet je postao biznis, moraš svake sezone dizati letvicu, ne vidim smisla da kažemo „ma može i borba za osmo mjesto“. Proračunsk­i smo stabilni, a kako nam je plan da u HNL-u trajemo dugo, dugo, budite sigurni da nećemo sve spiskati na ovu sezonu.

 ??  ?? SERGEJ JAKIROVIĆ Trener Gorice kaže da mu je ove sezone izazov i motiv još veći nego prošle
SERGEJ JAKIROVIĆ Trener Gorice kaže da mu je ove sezone izazov i motiv još veći nego prošle

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia