Večernji list - Hrvatska

Za polufinale ćemo se najvjeroja­tnije boriti s Nijemcima

- Anton Filić

Hrvatski su vaterpolis­ti natjecanje u skupini B na Svjetskom prvenstvu u južnokorej­skom gradu Gwangjuu zaključili novom visokom pobjedom. Ovoga puta u trećem je kolu stradao Kazahstan (po kiši) kojega su izabranici Ivice Tucka pobijedili s uvjerljivi­h 21:5. A moglo je i više da je trebalo... Valja tek zabilježit­i da je Loren Fatović postigao svoje prve pogotke (dva) na prvenstvu. I svi drugi upisali su se u strijelce, osim Macana, a vratari Bijač i Marcelić branili su po poluvrijem­e.

Za finale vjerojatno sa Srbima

Kao što se zna, Hrvatska je još ranije osigurala prvo mjesto u skupini, a taj će doseg sada biti nagrađen izravnim plasmanom u četvrtfina­le. A s kim ćemo se u utorak u 8.30 sati boriti za polufinale, doznat ćemo u nedjelju kada su na rasporedu susreti osmine finala. Nama dolazi bolji iz dvoboja Njemačka – JAR, a to će gotovo sigurno biti Nijemci koji su jučer poraženi od Talijana taman toliko (7:8) da se nađu ispred Japana i zauzmu drugo mjesto u skupini D.

Nijemcima se ozlijedio jedan od najboljih igrača (i strijelaca) Marko Stamm, ali je ostao s reprezenta­cijom u Koreji iako je pitanje hoće li uopće više zaigrati i koliko može pružiti. No, bez obzira na to, naši su vaterpolis­ti u toj utakmici veliki favoriti i sve osim našeg prolaza bilo bi veliko iznenađenj­e. A kako sada stvari stoje, eventualni suparnici za finale mogli bi nam biti Srbi (ne može se bez njih) koji su jučer uvjerljivo dobili Grke s 9:3 i osvojili prvo mjesto u jakoj skupiGWANG­JU – Plivalište sveučilišt­a Nambu. Gledatelja 300. Suci: Dervieux (Fra) i Zwart (Niz).

Hrvatska: Bijač (obrane: 5 od 7), Macan, Fatović 2, Lončar 2, Joković 3 (1), Benić 2, Vukičević 2 (1), Bušlje 2, Miloš 1, Vrlić 2, Šetka 3 (1), Garcia 2, Marcelić (obrane: 4 od 7).

Izbornik Ivica Tucak.

Kazahstan: Lipilin (4 obrane), Medvjedev, Zardan 1, Pilipenko 1, Aubakirov 1, Altajev, Šakenov 1, Berbeljuk, Švedov 1, Rudaj, Manafov, Verdeš, Šljemov.

Izbornik Dejan Stanojević.

Igrač više: Hrvatska 9-5, Kazahstan 6-2.

Peterci: Hrvatska 3-0, Kazahstan -.

Četvrtine: 6:1, 5:1, 5:1, 5:2.

LOREN FATOVIĆ POSTIGAO JE SVOJE PRVE POGOTKE (DVA) NA PRVENSTVU. I SVI DRUGI UPISALI SE U STRIJELCE, OSIM MACANA

ni A. No Srbiju prije toga očekuje nimalo lagan ispit sa Španjolsko­m ili eventualno s Japanom. Iako bez nekolicine ponajbolji­h igrača (Filipović, Prlainović, braća Pijetlović), igrači Dejana Savića protiv Helena prikazali su izvrsnu igru, a briljirao je na vratima golman Dimitrije Rističević koji je obranio čak 16 udaraca grčkih napadača.

Slijede tri dana odmora

Hrvatima, kao i ostalim pobjednici­ma skupina, Srbiji, Mađarskoj i Italiji, sada slijede tri dana odmora. Naši će vjerojatno odigrati i pokoju oglednu utakmicu...

Rezultati 3. kola – skupina A: Srbija – Grčka 9:3, Crna Gora – Južna Koreja 24:6; skupina B: Hrvatska – Kazahstan 21:5, SAD – Australija 12:11; skupina C: Mađarska – JAR 23:5, Španjolska – Novi Zeland 23:3; skupina D: Japan – Brazil 11:9, Italija – Njemačka 8:7. Parovi osmine finala (nedjelja): Španjolska – Japan, Crna Gora – Australija, Grčka – SAD, Njemačka – JAR.

NIJEMCIMA SE OZLIJEDIO STAMM, ALI JE OSTAO S REPREZENTA­CIJOM. NO PITANJE JE HOĆE LI UOPĆE VIŠE ZAIGRATI I KOLIKO MOŽE PRUŽITI

 ??  ??
 ??  ?? U Umagu više nema hrvatskih predstavni­ka, Borna je zaustavlje­n već na prvoj prepreci
U Umagu više nema hrvatskih predstavni­ka, Borna je zaustavlje­n već na prvoj prepreci

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia