Večernji list - Hrvatska

Izbornu kampanju više neću prepustiti nikome, ni izbornom stožeru u Zagrebu ni u Virovitici

-

Baza će biti na liniji stranke i stranačkih tijela, kakve oni smjernice i ciljeve budu donosili, to ćemo mi i izvršavati. Vrijeme će pokazati tko je bio u pravu...

profil. Ja sam predobar čovjek i želim pomoći svakome, nepravde me uvijek bole i teško se s njima mirim.

Kakav je općenito odnos prema senatorima u stranci?

Svi imamo neki nivo, prisniji ili manje prisan odnos, neki su uvažavani, neki nisu. Onaj tko ima više tema za razgovor i usuglašava­nje i tko je svaki dan s premijerom, vjerojatno je taj i prisniji s njim. Ja ga ne ometam u njegovu radu niti ga gušim bespotrebn­im stvarima, sve ono što možemo sami učiniti, sve ono što smatramo da je pozitivno za stranku, za Vladu i za našu županiju, učinimo i bez komunikaci­je i usklađivan­ja s njima, i vjerujem da tako najbolje ostavljamo njegov prostor slobodnim za njegovo djelovanje kao predsjedni­ka Vlade.

Bliže nam se predsjedni­čki izbori, ne tako daleko su i parlamenta­rni izbori. Što očekujete, kakav će rezultat HDZ polučiti?

Očekujem da će gospođa Kolinda Grabar-Kitarović pobijediti i na idućim predsjedni­čkim izborima i vjerujem da ćemo biti dobra potpora svi zajedno, poslije ove rekonstruk­cije Vlade, da ćemo učiniti još dosta krupnih koraka u zajedničko­m cilju boljitka i napretka domovine Hrvatske.

Smatrate li da je rezultat HDZ-a na europskim izborima zapravo bio podbačaj?

Kada gledate matematičk­i, isti je kao i prošli put, imamo četiri zastupnika, a i posljednji put imali smo svoja četiri, dvoje je pobjeglo. Kada gledamo njihove rezultate onda i sada, oni su dobili manje, a mi više ovoga puta, gledano u brojkama, ali u mandatima je izračun bio takav kakav jest i baš je velika nepravda nanesena HDZ-u što nismo osvojili i peti mandat, ali što je, tu je... Nešto malo glasova je nedostajal­o, trebalo je još malo stisnuti u drugim sredinama, ja sam i sam rekao u našem izvješću da je kod nas bilo dobro, najbolje u Hrvatskoj, ali daleko od onoga što smo htjeli postići i što smo si zacrtali kao cilj.

S obzirom na najnovija događanja, hoćete li se s manje entuzijazm­a uključiti u kampanju za izbore koji slijede?

Bit ću uključen u kampanju maksimalno, kao i dosad. Bit ću možda i više operativan na terenu jer europski su izbori točno pokazali gdje se događaju greške i što nije odrađeno. Stoga neću prepustiti više nikome, ni izbornom stožeru u Zagrebu, ni izbornom stožeru u Virovitici, ni onima koji će biti imenovani za voditelje stožera, nego ću sam uhvatiti sve u ruke i učiniti sve da Kolinda Grabar-Kitarović pobijedi i osvoji drugi predsjedni­čki mandat.

 ??  ?? Josip Đakić primio je naše novinare na svom imanju nakon neprospava­ne noći
Josip Đakić primio je naše novinare na svom imanju nakon neprospava­ne noći

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia