Večernji list - Hrvatska

Lijepe i praktične: zavjese birajte ovisno o stilu uređenja interijera

Kako pravilno odabrati materijal i uzorak na zavjesama, savjetuje Ankica Juričević

-

Bez obzira je li vaš prozor visine jednog metra ili su to balkonska vrata, zavjesa bi trebala biti spuštena do poda, osim ako se niste odlučili za rimske zavjese ili se ispod prozora nalazi komad namještaja (stol ili komoda)

nostavno, bez puno detalja i boja, dajte si oduška pa ga osvježite zavjesama na cvjetiće, prugice ili točkice u svježim bojama.

Jednostavn­o je lijepo

No, ako u prostoru vladaju različiti uzorci, radije se odlučite na sigurnu varijantu jednobojni­h zavjesa. Obična bijela zavjesa, jednostavn­a, prozračna i elegantna, ponovo se u velikoj mjeri vratila

u moderno uređene domove. S njom nikada nećete pogriješit­i kombinirat­e li je s bilo kojim dekorima u prostoru. Tkanine za zavjese mogu biti proizveden­e od prirodnih ili umjetnih materijala. Prirodne vrsta materijala kao što su lan i pamuk teže se održavaju te ih je potrebno peglati nakon svakog pranja, dok se one od umjetnih materijala lakše održavaju i znatno su jeftinije.

Kada budete birali zavjese za kuhinjske prostore, odaberite one tkanine koje se lako peru i čiste (od najlona ili pamuka). Za kuhinjski prostor važno je imati praktične materijale koje lako i često možete osvježiti.

Obična bijela zavjesa, jednostavn­a, prozračna i elegantna, ponovno se u velikoj mjeri vratila u moderno uređene domove. S njom ne možete pogriješit­i

 ??  ??
 ??  ?? Imajte na umu da moderniji interijeri zahtijevaj­u jednostavn­ije, laganije, poluprozir­ne materijale od lana i pamuka.
Prije nego što se odlučite za vrstu zavjese, njene nabore i način postavljan­ja utvrdite je li vaša postojeća karniša to podržava. Ako ne, trebate je zamijeniti.
Imajte na umu da moderniji interijeri zahtijevaj­u jednostavn­ije, laganije, poluprozir­ne materijale od lana i pamuka. Prije nego što se odlučite za vrstu zavjese, njene nabore i način postavljan­ja utvrdite je li vaša postojeća karniša to podržava. Ako ne, trebate je zamijeniti.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia