Večernji list - Hrvatska

Četvero svoje djece bacio je s drugog kata obiteljske kuće

-

Pag Hrvatska je ostala u šoku nakon što je 28. veljače 2019. Josip Rođak (54) četvero svoje malodobne djece bacio s drugog kata obiteljske kuće u Pagu. Troje teško ozlijeđene djece završilo je u zadarskoj bolnici, dok je nateže ozlijeđena sedmogodiš­nja djevojčica bila prevezena i liječenja na zagrebačko­m Rebru. Djeca su se srećom uspjela oporaviti, no traume su ostale. Njihov otac optužen je za četiri kaznena djela pokušaja teškoga ubojstva, za što mu prijeti i do 50 godina zatvora.

Josip Rođak pri ispitivanj­u nije dao racionalno objašnjenj­e zbog čega je svoju djecu bacio s visine od šest metara na betonsku podlogu, no provedeno psihijatri­jsko vještačenj­e pokazalo je da 54-godišnjak nije bio neubrojiv te da je bio svjestan što čini i koje su mogle biti posljedice za njegovu djecu. Fažana Ubio turista jer mu rekao da ima dobru frizuru Supetar Huligani pretukli sezonske radnike

U Supetru na Braču skupina huligana, pripadnika Torcide, napala je četvoricu mladića i jednu djevojku, koje su pritom ozlijedili. Najteže je prošao vatrogasac lokalnog DVD-a koji se nalazio sa skupinom sezonskih radnika iz Slavonije, a koji su napadnuti zbog srpskog naglaska, jer su dvojica među njima Srbi iz Vukovara. Vatrogasac (26) teško je ozlijeđen jer je branio napadnute. Sljedećih dana uhićena su trojica mladića koja su prijavljen­a za kazneno djelo nasilničko­g ponašanja i kaznenim djelom zločin iz mržnje te su završila u pritvoru. Jedan od trojice prijavljen je i zbog nanošenja teške tjelesne ozljede. Prvotno su dvojica uhićenih bila puštena, no prekvalifi­kacijom ozljede u tešku svi su završili u pritvoru. Đakovo Ubio socijalnu radnicu i pravnika Centra Andrija Drežnjak (60) ušetao se u Centar za socijalnu skrb u Đakovu i pištoljem ubio socijalnu radnicu Blaženku Poplašen (50). Kada je pravnik u Centru Ivan Pavić (35) čuvši buku izašao na hodnik, ubojica je i u njega zapucao. Ivan se za život borio deset dana, no ozljede su bile preteške te je preminuo 17. srpnja. Napadač je pobjegao biciklom te ga je navečer policija pronašla i uhitila. Blaženka Poplašen pet dana prije nego što je ubijena upozorila je policiju da Drežnjak nabavlja pištolj i da mu se ponašanje promijenil­o nagore. No, policija nije na vrijeme reagirala zbog čega je nakon ubojstva pokrenut disciplins­ki postupak protiv četvorice službenika đakovačke policijske postaje, među kojima i načelnika postaje Rudolfa Kolarića.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia