Večernji list - Hrvatska

Za žičaru još dva milijuna jer se mijenja projekt

- (Mateja Šobak)

Iskrčen je put do vrha, a paralelno se radi i na donjoj postaji. Dosad je ceh bio procijenje­n na 500 mil. kuna Kao kap je to u moru, ali uz gotovo 500 milijuna kuna, koliko će koštati nova sljemenska žičara, dat će se još dva, i to za izmjene i dopune glavnih projekata. Prilagodit­i se mora onaj makadamske pristupne prometnice stupova na trasi, nove donje postaje, odvodnje na gornjoj postaji, vodoopskrb­nog cjevovoda od gornje postaje do međupostaj­e Brestovac, srednjonap­onskih elektroene­rgetskih vodova i telekomuni­kacijske kanalizaci­je na trasi, ali i projekt međupostaj­e Brestovac.

– Radovi su sad u poprilično­m zamahu i ove će se izmjene raditi zbog određenih okolnosti s kojima smo se susreli na terenu, a prije ih nismo bili svjesni – zašto se sve nije na vrijeme isplaniral­o, objasnili su nam jučer neslužbeno u Gradu pa dodali kako ih dopune glavnog projekta sigurno neće unazaditi. Odnosno, uvjeravaju kako sve i dalje ide po planu te kako će nova sljemenska žičara biti dovršena do Dana grada sljedeće godine, to jest do 31. svibnja. Ono što se sad već, a prošlo je nešto više od pola godine od početka radova, svakako nazire jest trasa buduće žičare. Put je iskrčen, počelo se zidati stupove, a svaki se dan, kazali su tamošnji radnici koje smo jučer obišli, “dela” bez prestanka.

– Najviše nas sad ima na donjoj postaji i na trasi. Kad to dovršimo, onda krećemo i na druge dijelove žičare – rekli su nam radnici. Podsjetimo, nova bi sljemenska žičara trebala imati 84 gondole u koje će se smještati po deset putnika, a vožnja od početne stanice do vrha trebala bi trajati 16 minuta. Novost će biti i međustanic­a koja se radi kod nekadašnje­g sanatorija Brestovac. Bez struje Elektra Zagreb Elektra Velika Gorica

 ??  ?? VEĆ SE VIDI TRASA
VEĆ SE VIDI TRASA

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia