Večernji list - Hrvatska

Danas u 18 sati završava prijelazni rok u najbogatij­oj ligi svijeta – engleskom Premiershi­pu Conte otpisao Perišića, na Otok bi mogli i on i Mandžo

Ludnica posljednje­g dana

- Goran Kosijer

Engleska u četvrtak u 18 sati po SE vremenu zatvara ulazne transfere za svoje klubove. To znači da više neće smjeti dovoditi nove igrače, ali treba imati na umu da im neće biti zabranjeno prodavati ih.

Iz njihovih će klubova drugi smjeti kupovati igrače sve dok traju prijelazni rokovi u njihovim ligama, međutim, ne očekujte da će Englezi nakon spomenutog roka prodavati svoje adute, pogotovo ne oni klubovi koji se vide u utrci za naslov ili traže put prema Ligi prvaka.

Šanse za takvo što svode se na teoriju, pa ako, primjerice, Pep Guardiola sljedećih sati ne dobije adekvatnu zamjenu za Leroya Sanea, teško da će Nijemac ovog ljeta završiti u Bayernu. Bit će to veliki udarac za Niku Kovača, koji cijelo ljeto svojim šefovima poručuje dao im je Sane nasušno potreban.

Zadnji dan prijelazno­g roka u Engleskoj itekako bi mogao utjecati i na hrvatske reprezenta­tivce.

Želja kapetana hrvatske reprezenta­cije je ostanak u Realu, to je savršeno jasno. Međutim, talijanski mediji ga uporno vežu uz Milan, pa će u četvrtak trebati obratiti pozornost na mogući dolazak Paula Pogbe u Madrid. Dođe li Francuz doista među kraljeve, pa uz njega k tome i Donny van de Beek u nastavku kolovoza, otvorit će se prostor da Modrić ipak ode u Italiju, u klub u koji ga doziva Zvonimir Boban.

Slična priča kao i s Modrićem. Ivan silno želi ostati u Barceloni, ali je ondje trenutačno u veznom redu velika gužva i uprava kluba želi se nekoga riješiti. Dva su engleska kluba iskazala interes za Rakitića, Everton i Manchester United. Moguće je da će ga pokušati u posljednji trenutak dozvati na Otok, pogotovo ako Manchester popusti i proda Pogbu Realu. Doduše, Rakitića silno žele još i PSG te Inter, nije to nikakva tajna.

Engleski su mediji otišli toliko daleko da vjeruju kako je to praktički gotova stvar, da su dogovoreni čak i detalji ugovora. Je li to istina ili se Mandžo ostaje boriti za svoje mjesto u Juventusu, doznat ćemo danas do spomenutih 18 sati.

Želi ga Roma, navodno je spreman platiti od 12 do 15 milijuna eura. Kod Kloppa trenutačno nije u prvih 11, a pitanje je i koliko će biti. U pripremnim utakmicama uz standardno­g Van Dijka ispred Lovrena bili su i Matip i Gomez. Zato nije bez izgleda da se Lovrenov transfer u Romu zaista ostvari. Ante Rebić

Rebićevu sudbinu također bi mogla odrediti zbivanja u Manchester Unitedu. No, za razliku od Modrića i Rakitića, Splićanina se ne tiče što će se dogoditi s Pogbom. U njegovoj priči ključan je Romelu Lukaku. Ne uspije li Inter dovesti Belgijca, premda on silom pokušava pobjeći iz kluba, Talijani pišu da uprava Rebića vidi kao alternativ­u.

Više puta je u talijanski­m medijima ovih dana ponovljeno da ga novi trener Antonio Conte nema u svojim planovima. Ako je to istina, ne bi smjelo začuditi ako se i on u četvrtak nađe u Engleskoj. Koketirao je s tamošnjim klubovima i prije, i to vrlo otvoreno, a najviše ga se vezalo uz Manchester United i Arsenal.

Jasno, Niko više nije nogometaš, danas kao trener vodi Bayern, ali ga je također važno spomenuti u ovom tekstu. Manchester City mu još nije prodao Leroya Sanea, a ako se to ne dogodi do isteka roka, najvjeroja­tnije ni neće. A takav bi scenarij donio Bayernu i Kovaču velike probleme. Sve će se znati danas do 18 sati. Kreće novo izdanje memorijaln­og turnira Mladen Ramljak, mladi nogometaši Dinama ovaj turnir otvaraju danas u 18.15 sati protiv ljubljansk­e Olimpije, a suparnici plavih u skupini A još su madridski Real i juniorska reprezenta­cija Albanije. U skupini B igrat će Feyenoord (Nizozemska), Grasshoppe­rs (Švicarska), japanska Cerezo Osaka i juniorska reprezenta­cija Hrvatske predvođena izbornikom Josipom Šimunićem.

Finalna utakmica turnira igra se u nedjelju s početkom u 11.30 sati, u njoj će igrati pobjednici skupina.

PRODA LI MANCHESTER UNITED DANAS POGBU REALU, TO BI ZNAČILO DA JE LUKA MODRIĆ KORAK BLIŽE ODLASKU U MILAN

 ??  ?? Seli li Ivan Perišić na Otok?
Seli li Ivan Perišić na Otok?
 ??  ?? MARIO MANDŽUKIĆ Moguće je da danas završi u Manchester Unitedu
MARIO MANDŽUKIĆ Moguće je da danas završi u Manchester Unitedu

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia