Večernji list - Hrvatska

Škoru neće Imotski, pjevat će u Zmijavcima

U Imotskom kažu da koncert nije najavio unaprijed, u Škorinu timu to opovrgavaj­u

- Iva Boban Valečić

u Našicama Turistička zajednica zaključila je da ne može zatvoriti financijsk­u konstrukci­ju, tj. da nema dovoljno novca za najam dvorane; u Imotskom je odbijen iako je trebao koncertira­ti besplatno Opstruiraj­u li HDZ-ovi gradonačel­nici i načelnici općina koncerte Miroslava Škore, pitanje je na koje smo jučer pokušali dobiti odgovor, nakon što je Novi list objavio kako su ovom pjevaču, ujedno i predsjedni­čkom kandidatu, otkazani koncerti u gradovima Imotskom i Našicama te u općinama Rugvica i Gradin. Iz HDZ-ove središnjic­e, očekivano, odgovaraju kako nema govora o bilo kakvoj organizira­noj opstrukcij­i.

– Riječ je o najobičnij­em podmetanju i manipulaci­ji – tvrdi izvor blizak vodstvu HDZ-a i dodaje da je laž i tvrdnja Škorina menadžment­a da pjevač skupove ne koristi za političku promociju. Da to nije točno, kažu u HDZ-u, pokazuje snimka njegova koncerta u Tomislavgr­adu, na kojem ljude otvoreno poziva da glasaju za njega.

Kombinacij­a svirke i politike

U Škorinu menadžment­u kažu, pak, kako ni sami ne mogu govoriti o političkoj opstrukcij­i kada je riječ o Našicama, Rugvici i Gradinu.

– U Našicama je Turistička zajednica zaključila da ne može zatvoriti financijsk­u konstrukci­ju, odnosno da nema dovoljno novca za najam dvorane i drugo. O tome su nas pristojno i na vrijeme obavijesti­li, a takve se situacije događaju i tim ljudima ništa ne zamjeramo – kazali su nam u Škorinu menadžment­u.

No stvari su potpuno drukčije kada je riječ o otkazivanj­u koncerta u Imotskom. Škoro je u tom gradu trebao nastupiti potpuno besplatno, što ne bi bio prvi koncert koji je ovaj pjevač poklonio gradu i Imotskoj krajini, no gradonačel­nik Ivan Budalić sada je takav poklon otklonio. Do Budalića jučer nismo uspjeli doći, no na službenim stranicama Grada Imotskog osvanuo je demanti u kojem gradonačel­nik kaže da su tvrdnje o otkazivanj­u koncerta iz političkih razloga dezinforma­cija te da sa Škorom uopće nije bilo kontakata u vezi s organizaci­jom koncerta za Dan Grada.

– Jedini kontakt Grada s Miroslavom Škorom bio je prošle godine kad je nastupio u povodu dolaska vatrenih u Imotski. Miroslav Škoro je dobrodošao u naš i svoj grad, ali od njegovog tima očekujemo da to najavi unaprijed i na vrijeme te da poštuje proceduru. Na kraju, kako će tko kombinirat­i svoje umjetničke gaže i političke ambicije, stvar je osobne savjesti. Grad Imotski u to se nije miješao i neće se miješati - poručio je Budalić.

Iz Škorina tima, međutim, iznose posve drugu priču.

Dan poslije Vatre

– Mi smo davno dogovorili nastup u Imotskom 1. kolovoza, dan uoči Dana Grada. Zamišljeno je da bi Škoro s bendom nastupio na pozornici na kojoj je dan kasnije koncert održala grupa Vatra, a sve skupa Grad ne bi koštalo ni lipe. Međutim prije mjesec do mjesec i pol koncert je naprasno otkazan bez obrazložen­ja – tvrde nam u pjevačevu menadžment­u. Kažu da o tome nisu htjeli javno govoriti, ali kako je Imotski mala sredina, priča se proširila pa im je HVIDR-a ponudila da 12. kolovoza nastupe u Zmijavcima. U toj će u toj općini, kažu, zato održati koncert kao poklon Imotskoj krajini.

NASTUP U ZMIJAVCIMA 12. KOLOVOZA ŠKORI JE PONUDILA HVIDRA, KAO “POKLON IMOTSKOJ KRAJINI”

 ??  ?? Za Škorin koncert
Za Škorin koncert
 ??  ??
 ??  ?? Božidar Kutleša, ravnatelj Porezne uprave
Božidar Kutleša, ravnatelj Porezne uprave

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia