Večernji list - Hrvatska

Brat ga našao kako bez svijesti leži u krvi

Zagrebačka je policija uhitila jednog od razbojnika koji su tukli i mučili 80-godišnjaka, koji je poslije preminuo, kako bi im rekao gdje drži novac

- Elvis Sprečić

U trenutku kad se 7. ožujka ove godine nekoliko minuta prije ponoći 78-godišnji Zagrepčani­n koji je do tada mirno spavao u svojoj kući na zagrebačko­j Savskoj cesti prenuo iz sna i otvorio oči, ispred sebe je ugledao tri maskirana i naoružana muškarca. Imali su fantomke na glavama, a jedan, onaj koji je u ruci držao pištolj, 78-godišnjaku je naredio da ostane tiho i da se ne miče.

Čim je otvorio, šaka u glavu

– Vas dvojica odite na drugi kat i pronađite novac, ja ću ostati ovdje i paziti da ovaj ne bi pozvao policiju – riječi su kojima se jedan od razbojnika obratio drugoj dvojici. Tročlana banda bila je dobro pripremlje­na; nekoliko dana ranije od poznanika iz krim-miljea dobili su informacij­u da u kući stanuju dvojica braće od kojih jedan negdje ima skrivenu veću količinu gotovine. S obzirom na njihovu dob od 78 i 80 godina, pretpostav­ili su kako će braća biti laka meta. Dok je jedan od provalnika ostao čuvati mlađeg brata, druga dvojica otišla su na kat i pozvonila starijem. Čim im je otvorio vrata, dočekala ga je šaka u glavu, a kad je pao na pod, još nekoliko puta su ga udarili. U trenutku kada su ga prvi put pitali gdje je novac, 80-godišnjak je već bio sav krvav, ali im isprva nije želio odgovoriti, odnosno tvrdio je da ne zna o čemu govore. Razbojnici mu nisu povjeroval­i te su počeli kopati po ormarima, policama, ladicama, dizati madrace... Budući da novac nisu uspjeli pronaći, svezali su 80-godišnjaka za stolac te ga nastavili udarati i mučiti kako bi im otkrio gdje je. Sve to potrajalo je gotovo sat vremena, nakon kojih se 80-godišnjak slomio te im, kako bi ga pustili na miru, napokon priznao gdje drži gotovinu. Nakon što su uzeli novac, razbojnici su starijeg brata više puta udarili u glavu kako bi izgubio svijest, a potom su otišli po trećeg člana koji je pazio na mlađeg te su pobjegli.

Mlađi brat odmah je pohitao do starijeg i pronašao ga kako leži bez svijesti, u krvi i s brojnim prijelomim­a. Uspio je nazvati policiju i hitnu pomoć koja je izmrcvaren­og muškarca prevezla do KBC-a Sestre milosrdnic­e. Od batina koje je dobio te noći 80-godišnjak se nikada nije oporavio, nije mogao samostalno jesti i kretati se, a od težine ozljeda preminuo je krajem lipnja.

Ne zna se koliko su ukrali

Zagrebačka je policija o cijelom događaju javnost obavijesti­la jučer, nakon što su uspjeli identifici­rati razbojnike i uhititi jednog od njih. Riječ je o trojici pripadnika srpske nacionalno­sti u dobi od 53, 48 i 31 godinu. Najstariji se trenutačno nalazi iza rešetaka, a druga dvojica još su u bijegu. Policija, koja nije otkrila koliko novca su razbojnici ukrali, intenzivno traga za njima.

PROVALILI SU U KUĆU USRED NOĆI MASKIRANI I NAORUŽANI, A ZA DVOJICOM SE JOŠ TRAGA

 ??  ??
 ??  ?? Jučer su identifici­rali članove bande, a najstariji je iza rešetaka
Jučer su identifici­rali članove bande, a najstariji je iza rešetaka
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia