Večernji list - Hrvatska

San Canzian – luksuznih 25 soba s restoranom Noel

-

S terase Noela pruža se pogled na more, a kada je lijepo vrijeme, otkrili su nam, pogled puca i do predgrađa Venecije

Mala istarska stancija s tri stanovnika, Mužolini Donji kraj Buja, od početka je kolovoza nova IT destinacij­a za sve koji znaju (i mogu) uživati u luksuzu. A njega u novootvore­nom hotelu San Canzian ima zaista mnogo. Već od samoga prilaza hotelu, dok ulazite među savršeno rekreirane istarske hiže – jednu autentičnu i obnovljenu i ostale nanovo izgrađene – osjećate duh prave, autentične Istre.

Čuva identitet Istre

Za to je zaslužna ekipa vizionara, investitor­i Boris Lukšić, Bojan Luncer, Siniša Šare i Leopold Botteri, suvlasnik restorana Noel, sommelier Ivan Jug, te ekipa zadužena za projekt, arhitektic­a Nika Serdar iz studija Siniše Bjelice te dizajner interijera i veliki poznavatel­j Istre i čuvar njezine autohtonos­ti, Boris Ružić. Tek 25 soba te jedna odvojena vila sa zasebnim bazenom nude sve što moderni gost, koji je spreman potrošiti, ali zato želi i uživati u vrhunskom dizajnu, hrani i piću, danas očekuje.

Samoniklo bilje iz vrta

– Ovaj hotel nije tu da bi bilježio brojke noćenja, kroz ovaj projekt želimo da se širi priča o identitetu Istre – rekao je Ružić.

– Naš je cilj da kad gost stigne u objekt da ga dočeka botaničar koji će ga odvesti do izvora u podnožju zdanja te goste usput upoznati i preporučit­i da kušaju samoniklo bilje koje rabimo u svojoj kuhinji – nadovezao se Jug. Osim vlastitog vrta, investitor­i su zakupili i okolna polja koja kriju razno samoniklo bilje koje se koristi u kuhinji restorana Noel. Jug kaže da bi do iduće godine voljeli imati i eksperimen­talni vrt iz kojeg će direktno na tanjur gosta vaditi svježe povrće. Cilj im je, kažu, u idućoj godini dobiti i još jednu Michelinov­u zvjezdicu, a dok chef Goran Kočiš i dalje kuha u zagrebačko­m Noelu, u novom je to zadaća austrijsko­g chefa Daniela Tschachler­a.

Nema sumnje da će istarska ekstenzija Michelinov­om zvjezdicom ovjenčanog zagrebačko­g Noela privući goste, a čini se kako bi među njima moglo biti i mnogo Talijana, koji preferiraj­u ovaj tip smještaja.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia