Večernji list - Hrvatska

Priča o Nikoli Pokrivaču

Triput je preživio rak, bračni brodolom, a sad ljubi voditeljic­u Eciju

- Sara Smojver

Ljubav je u zraku, a leptirići u trbuhu...tako izgledaju dani bivše radijske voditeljic­e Ecije Ivušić i bivšeg hrvatskog reprezenta­tivca Nikole Pokrivača koji su proteklog vikenda, točnije u subotu, potvrdili vezu zajedničko­m fotografij­om na društvenim mrežama. “Ne želim zvučati dramatično ili tako nešto... Ali već sam mislila da se nikad nećeš pojaviti. Volim te, moj N.” napisala je Ivušić uz fotografij­u na Instagramu na kojoj se par ljubi u plićaku jedne plaže u Veloj Luci. Sreću ne kriju i žele dati svima do znanja koliko je ona postojana. Iste večeri Ecija je zaredala objave s koncerta Saše Matića u Splitu, gdje se zaljubljen­i par zabavljao i izmjenjiva­o nježnosti. Zapjevali su i Oliverovu „Cesaricu“posebno naglašavaj­ući stih „cilega života ja sam tija samo nju“.

Najteži trenuci

Doduše, ovom nogometašu nisu oduvijek cvjetale ruže: prije četiri godine otkrio je sasvim slučajno da boluje od Hodgkinova limfoma, a bolest mu se vratila čak tri puta.

– Taj trenutak kad sam doznao da sam bolestan, bilo mi je najteže, uzevši u obzir sva tri puta kada se bolest vraćala. Jer u tim počecima nisam znao ništa o tome, može li se bolest izliječiti, što me čeka – rekao nam je u intervjuu prije dvije godine. Nikola je tada bio na pripremama s izraelskom momčadi u Austriji, s kojom je baš potpisao ugovor. Dobio je tri

Nakon što je objesio kopačke o klin i završio sportsku karijeru, Nikola je postao poduzetnik

slobodna dana da dođe po stvari u Zagreb i tada je osjetio kvržicu na vratu koja ga je prestrašil­a. Uslijedile su pretrage koje su potvrdile prisutnost teške bolesti, a Pokrivač je krenuo u borbu za život. Bolest se vraćala čak tri puta, a na kraju ga je spasila majčina koštana srž.

– Drugi put se vratila 2016. godine. Naravno da mi je to bio novi veliki šok. Išao sam na redoviti pregled, PTC, i kod pregleda je zasvijetli­lo u prsima. Odmah sam znao da se bolest vratila – ispričao je u šoku. Tada su mu uzeli matične stanice, vratili ih u njegovo tijelo, ali bezuspješn­o – metoda je funkcionir­ala samo četiri mjeseca i bolest se ponovno vratila.

– Taj treći put bilo je najteže, jer više nisam ovisio sam o sebi, već mi je netko drugi morao pomoći transplant­acijom koštane srži. Kod prvih testiranja nitko iz obitelji nije odgovarao. Mama je imala neke stanice, ali ne dovoljno za alogeničnu transplant­aciju. Budući da je ona ipak imala nešto stanica, liječnici su je ponovno pozvali na testiranje – opisao je Nikola dodajući kako su se odlučili za haploident­ičnu transplant­aciju.

Kraj braka

– Takva vrsta transplant­acije nosi mnogo manje rizika od alogenične, jer je u alogenično­j darivatelj stanica stranac pa postoji mnogo veća mogućnost da ih tijelo odbaci. Na kraju je sve ispalo super, mamine stanice moje je tijelo potpuno prihvatilo – pohvalio se emotivno.Pobijedio je tešku bolest, ali ne i bračnu krizu. Naime, četverogod­išnji brak sa suprugom Katarinom Dabelić okončao se prošle godine u ovo vrijeme. Obiteljska drama prelomila se na leđima para koji je u listopadu 2014. dobio kćer Niku. Nakon što je objesio kopačke o klin i završio sportsku karijeru, Nikola je postao poduzetnik, 2018. otvorio klub i tom prilikom poručio da “nikad nema predaje, nikad nema odustajanj­a jer život je kratak i vrijedi se boriti...”

 ??  ??
 ??  ?? Ecija i Nikola svojom su se vezom pohvalili na društvenim mrežama OBJAVILI NA INSTAGRAMU
Ecija i Nikola svojom su se vezom pohvalili na društvenim mrežama OBJAVILI NA INSTAGRAMU
 ??  ?? Četverogod­išnji brak sa suprugom Katarinom Dabelić okončao se prošle godine u ovo vrijeme
Četverogod­išnji brak sa suprugom Katarinom Dabelić okončao se prošle godine u ovo vrijeme
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? SRETAN PAR Dane provodi na obali, a zajedno su bili i na koncertu Saše Matića
SRETAN PAR Dane provodi na obali, a zajedno su bili i na koncertu Saše Matića

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia