Večernji list - Hrvatska

Dinamo ima trenera, momčad i novca, ali stadionom se sramoti

- Robert Junaci

Lijepo je bilo navijačima Dinama preksinoć u Budimpešti, uživali su u još jednoj sjajnoj europskoj nogometnoj predstavi, svjedočili su uvjerljivo­j pobjedi Dinama na putu prema Ligi prvaka. Plavi su na dobrom putu da nas i u novoj sezoni razveselja­vaju kao i u prošloj, dosad su svoj posao obavili sjajno, bili su samo nešto malo slabiji u srazu s Ferencvaro­sem u Maksimiru, ali su onda Mađarima u uzvratu pokazali tko je bolji.

Igrali kao Barcelona

Njihov trener Sergij Rebrov prije prvog susreta rekao je da se ne trebaju bojati, da Dinamo nije Barcelona. No, prekjučer je protiv njegove momčadi Dinamo i igrao kao Barcelona, pogotovu kad je otpustio kočnice. Dinamo ima dobru momčad, nije to ipak Barcelona, ali je momčad koja se može nositi s većinom europskih momčadi. Ima Dinamo i trenera koji je znao kakve igrače treba, koji je od njih znao složiti momčad. Ima Dinamo i novca, bogato prodaje svoje igrače, sad je još i dobro zaradio ulaskom u doigravanj­e za Ligu prvaka, a možda zaradi i više.

Ima Dinamo i navijače, doduše, nerijetko mu rade probleme i zbog njih plaća kazne, ali prekjučer su mu u Budimpešti bili velika podrška tijekom cijele utakmice. A i Zagreb je za vrijeme utakmice disao s Dinamom, baš se osjeti koliko se s radošću prate uspjesi Bjeličine momčadi.

No, ima nešto što Dinamo nema. Nema stadion, to jest ima ono trošno zdanje zbog kojega se svi mi moramo sramiti kad nam europske momčadi dolaze u goste. Ponovno smo vidjeli Groupama Arenu u Budimpešti, moderan, novi i funkcional­ni nogometni stadion s natkriveni­m svim tribinama, sjajno akustičan i komforan. A mi takav stadion nemamo niti ćemo ga uskoro imati. Priče o Kajzerici, Blatu, Gorici, novom Maksimiru... samo su mlaćenje prazne slame od kojeg ćemo jako teško dobiti stadion. Groupama Arena koštala je 50 milijuna eura, a to je kap u moru onoga što je dosad bačeno u Maksimir. Možda u tome i jest problem, s tako malo novca ne mogu se namiriti svi koji bi trebali i da sad na čistoj ledini idemo

PRIČE O KAJZERICI, BLATU, NOVOM MAKSIMIRU SAMO SU MLAĆENJE PRAZNE SLAME

graditi kopiju tog stadiona, kod nas bi koštao najmanje 80 milijuna eura. Da se svi namire. Dinamo je želio sam graditi stadion, ali Grad mu ne želi dati zemljište jer bi onda Maksimir ostao samo na teret Gradu, koji ne zna što bi s njim. I tako se vrtimo u krug. Bjelica momčad vodi po lijepim europskim stadionima, a mi se zbog Maksimira crvenimo.

Drugi na SP-u, a stadion krš

Da, Hrvatska je bila druga na Svjetskom prvenstvu, ali naš nogomet do danas od toga ništa nije dobio osim što su se svi sa srebrnima slikali.

Uefa će, nadamo se, još ove sezone tolerirati Dinamovo igranje u Maksimiru u Ligi prvaka ili Europskoj ligi, ali neće ta dozvola trajati vječno. Možda prije njezina isteka još padne kakav prozor ili komad betona s tribine i razbije nečiji auto. Doista jadno. NOGOMET

Liga prvakinja, skupina IV, 3. kolo: Split – Bettembour­g (Lux) 7:2. Splićanke su osvojile treće mjesto u skupini i ispale iz natjecanja. Prijelazni rok: Novi igrač u zaprešićko­m Interu je Mario Vasilj koji je došao na posudbu iz Dinama. Prošlu je sezonu odradio u Sesvetama; Turopolje Alpas kup, finale: Prvo mjesto na turniru pripalo je juniorima Dinama, ispred Gorice i Lokomotive. Najboljim vratarem turnira proglašen je Tin Šarkanj (Dinamo), najbolji strijelac turnira bio je Josip Zorica (Gorica), dok je nagrada za najboljeg igrača pripala Marku Brkiću (Dinamo).

TENIS

ATP Masters 1000 turnir u Cincinnati­ju, parovi, 1. kolo: M. Pavić/Soares (6, Hrv/Bra) - Krawietz/Mies (Njem) 7:6 (2), 4:6, 10:7; ATP Challenger u Cordenonsu, pojedinačn­o 2. kolo: Piros (Mađ) - Serdarušić (10, Hrv) 6:3, 7:5; ITF Futures tenisača u Novom Sadu, 1. kolo: Ejupović (7, Njem) - Ajduković (Hrv) 6:4, 3:6, 7:5. (af)

ODBOJKA

Gloria kup: Od 15. do 17. kolovoza hrvatske reprezenta­tivke nastupat će na pripremnom turniru u turskoj Antalyi. Odmjerit će snage s Turskom, Srbijom i Italijom. Na turnir su otputovale: Fabris, Božičević, Brčić, Butigan, Deak, Dumančić, Gamma, Ikić, Klarić, Mlinar, Sain, Stanović, Strunjak i Šamadan.

AUTOMOBILI­ZAM Međunarodn­a brdska automobili­stička utrka GHD Lučine 2019: Pobjednik utrke je Francuz Sebastien Petit. U konkurenci­ji 20-tak formula i prototipov­a osmo mjesto zauzeo je najuspješn­iji od petorice hrvatskih vozača – Mađar Laszlo Szasz (Dubrovnik racing) u formuli Reynard Zyte.

STOLNI TENIS

Bulgaria Open, ITTF turnir Svjetske serije: Tomislav Pucar u 2. kolu kvalifikac­ija svladao je Francuza Bouloussu s 4:2 te mu je sljedeći suparnik Japanac Kizukuri. Andrej Gaćina pobijedio je Nijemca Hohmeiera s 4:2 te ga čeka Rus Ivonin, dok je Tomislav Frane Kojić svladan s 4:0 od Kineza Ma Tea.

 ??  ?? UEFA NEĆE DUGO BITI MILOSTIVA Dinamovi igrači zaslužuju komforan stadion, pitanje je i dokad će Uefa tolerirati maksimirsk­o ruglo
UEFA NEĆE DUGO BITI MILOSTIVA Dinamovi igrači zaslužuju komforan stadion, pitanje je i dokad će Uefa tolerirati maksimirsk­o ruglo
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia