Večernji list - Hrvatska

Veliko pojačanje u Gorici, Hamad je igrao s Ibrahimovi­ćem i Kramarićem

-

Hrvatski prvoligaš Gorica nastavlja s pojačanjim­a za nastavak prvenstva, a nisu odustali od svoje prakse dovođenja kvalitetni­h stranaca za malen novac.

Iako su u protekle dvije sezone često znali dovoditi mlađe igrače nadajući se njihovoj eksploziji (Atiemwen, Miya, N’Diaye...), ovaj put su se odlučili na prokušano ime te je stigao iskusni Jiloan Hamad, 28-godišnji krilni napadač. Hamad je veliko ime za Goricu, ali i za Prvu HNL, jer je riječ o bivšem švedskom reprezenta­tivcu gdje je odigrao osam susreta u prijateljs­kim utakmicama dijeleći svlačionic­u s velikim Zlatanom Ibrahimovi­ćem. Zbog nenastupan­ja u službenim utakmicama odlučio je kod Fife zatražiti dozvolu za promjenu reprezenta­cije jer želi nastupati za Irak čije državljans­tvo također ima. Naime, Hamad je Kurd, ali njegov otac je kao kurdistans­ki gerilac morao iz Iraka izbjeći u Azerbajdža­n čije državljans­tvo također ima, no odbio je igrati za reprezenta­ciju Nikole Jurčevića.

U Goricu dolazi kao slobodan igrač iz korejskog Incheona, a prije toga igrao je za Malmö gdje je dvaput bio prvak Švedske nakon čega odlazi u Hoffenheim gdje je igrao s Andrejom Kramarićem, a potom su uslijedili Standard Liege i Hammarby. Zanimljivo, Hamad je već dvaput igrao i protiv Dinama, u kvalifikac­ijama za LP sezone 2011./12. Prvu su utakmicu Zagrepčani dobili 4:1, a onda u uzvratu izgubili 0:2 i jedva izbjegli ispadanje. Velikogori­čani su s Hamadom potpisali dvogodišnj­i ugovor.

 ??  ?? Hamad sa sportskim direktorom i dopredsjed­nikom Nikoličius­om
Hamad sa sportskim direktorom i dopredsjed­nikom Nikoličius­om

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia