Večernji list - Hrvatska

Barem trenerima ide, trojica u Top 10

CINCINNATI IZ NOĆNE MORE, PREŽIVJELI BI MOGLI DALEKO

- (Anton Filić)

Cincinnati 2019. ostat će nam u pamćenju kao turnir iz noćne more, već u prvom kolu ispalo je četvero od petero hrvatskih predstavni­ka. Nakon Marina Čilića, Ive Karlovića i Petre Martić, do drugog kola nije stigao ni Borna Ćorić iako se u oba dana njegova dvoboja (prekid zbog kiše) vidjelo da je njegov suparnik Reilly Opelka (42. tenisač na ATP listi) zreo za poraz. Borna bi odigrao dobro, stigao do break-prilike i onda, kao i njegov kolega iz reprezenta­cije Marin Čilić – nestao. Ćorić je iskoristio samo jednu od 11 prilika za obrat, a Amerikanac dvije od sedam i tu je priči bio kraj.

U igri je ostala još samo Donna Vekić i to u pojedinačn­oj (u prvom kolu pobijedila je Čehinju Kateřinu Siniakovu, a kasno sinoć igrala je dvoboj drugog kola s Bjeloruski­njom Viktorijom Azarjenkom) i u konkurenci­ji parova, partnerica joj je Nizozemka Kiki Bertens. Prvo kolo turnira muških parova prošli su pak Ivan Dodig (sa Slovakom Filipom Polašekom) i Mate Pavić (s Brazilcem Brunom Soaresom). I to je sve.

Ali samo u igračkom dijelu. Puno bolje nego igračima ide hrvatskim trenerima. Vode čak trojicu tenisača iz Top 10 i do kasno sinoć sva trojica su još bila na životu na Masters 1000 turniru u Ohiju. Goran Ivanišević trener je Srbina Novaka Đokovića, prvog na ATP listi, pulen Ivana Ljubičića Švicarac Roger Federer je treći, a učenik Vedrana Martića Rus Karen Hačanov nalazi se na devetom mjestu u poretku najboljih tenisača svijeta.

Kad već ne ide hrvatskim igračima, dobro je da su u ekspanziji hrvatski teniski treneri!

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia