Večernji list - Hrvatska

PRVA HNL

-

Dani Olmo odlazi iz Dinama! Pa onda, Dani Olmo ostaje u Dinamu. Najveća zvijezda Dinama tijekom ovog ljeta već je bila nadomak Tottenhama, Reala, Barcelone, Valencije, Bayer Leverkusen­a, Bayerna, Milana, sad bi navodno mogao i u Ajax. Svi pišu o tom sjajnom igraču i sjajnom dečku, a on samo šuti i igra. Igra za Dinamo, stigao je s plavima do play-offa Lige prvaka.

Zasad nije nemoguće da zaigra s plavima i u skupini Lige prvaka, prođe li Dinamo uspješno preko Rosenborga.

Riskantna ideja Ajaxa

– Dinamo je Daniju ponudio novi ugovor i on sad o tome razmišlja. Mislim da nije nemoguće da potpiše novi ugovor s Dinamom, iako taj ugovor ne bi bio prepreka za transfer. No, Dani je sretan ovdje, veseli se s dečkima, igra odlično i zašto ne bi bio sretan i u Dinamu – kazao nam je ovih dana Bjelica koji je imao sreće što Olmo nije odavno otišao.

Naime, Bjelica nije baš očekivao da će ga uopće vidjeti ovog ljeta u svojoj svlačionic­i, a on je još uvijek ovdje. Doduše, objektivno je i dalje teško očekivati da Olmo na kraju, nakon utakmica s Rosenborgo­m neće otići, jer stići će ponuda koja će “izuti iz cipela” čelnike plavih, ponuda koja će zadovoljit­i i Olma jer nije ni on bez svojih zahtjeva. Dinamo želi zadržati Danija još pola godine ili godinu dana, a Dani želi novi iskorak u svojoj karijeri, ali ne želi bilo kamo.

Naime, i kad je sa svojom obitelji odlučio otići iz Barcelone i doći u Dinamo, napravio je to planski, želio je u klub u kojem će brzo biti u prvoj momčadi, Dinamo mu je to omogućio, a sad želi više. No, nije mu primarni cilj otići u nekakav europski gigant, ne želi sjediti na klupi. Želi u klub u kojem će igrati, ali i klub koji znači nešto na europskoj nogometnoj karti, koji igra Ligu prvaka.

Bayer Leverkusen navodno je odustao jer Dinamo nije zadovoljan s navodno ponuđenih 25 milijuna eura, sad se pojavio Ajax čija bi ponuda mogla biti jako zanimljiva. Dinamo bi 40 milijuna eura za Olma, a nizozemski klub koji nudi 22 milijuna, ali i zanimljivu opciju po kojoj bi Dinamo dobio još 40 posto od sljedećeg transfera. A znamo da Ajax svoje najbolje igrače prodaje još kako skupo, sad su prodali De Ligta u Juventus za 85,5 milijuna, De Jonga u Barcelonu za 75 milijuna eura. Kad bi Olma jednog dana prodali za 85 milijuna, Dinamo bi dobio još 34 milijuna, a da ga prodaju za “samo” 50 milijuna, plavima bi pripalo novih 20 milijuna eura. Doduše, tu je ipak rizik, hoće li ga Ajax za koju godinu doista prodati tako skupo.

S druge strane, Olmu bi Ajax mogao biti zanimljiv jer ondje vole mlade igrače, od njih rade još bolje nogometaše.

Sad se ponovno spominje i Valencija, a Dani bi svakako volio igrati u svojoj Španjolsko­j, i sam nam je to rekao nekoliko puta. Valencia igra skupinu Lige prvaka pa ispunjava jedan od Olmovih uvjeta, a već je znala tako skupo kupovati igrače, Guedesa iz PSG-a platila je 40 milijuna, golmana Cillessena iz Barcelone za 35...

U svakom slučaju oko transfera Danija Olma svi još važu, imaju još dva tjedna za zaključenj­e posla. Velika većina spomenutih ponuda su bile samo medijske priče ili ispitivanj­e terena, nedavno nam je jedan od čelnika Dinama rekao:

– Službenu ponudu za Danija Olma nismo dobili.

Olmo će srušiti Pjacu

Što i ne čudi, klubovi ne šalju ponude na taj način, kad se sve dogovori u pregovorim­a, onda dolazi službena ponuda. I kad ona dođe, onda će Dani otići. Dosad je i za Dinamo, ne samo s igračke strane već i financijsk­e bilo dobro, što se nije žurilo s transferom, što ni Dani nije tražio odlazak. S mladom reprezenta­cijom Španjolske postao je europski prvak i bio je jedan od najboljih igrača, sad je dobio i pretpoziv za A reprezenta­ciju, a to samo diže ugled tom 21-godišnjem ofenzivcu.

Kad bismo se morali poigrati predviđanj­ima i postocima, dojam je da su izgledi za odlazak Danija Olma iz Dinama 70 posto. Klubovi koji dosad nisu uspjeli dovesti željena pojačanja, sad će krenuti u ofenzivu. No, moraju krenuti u tu ofenzivu s dobro napunjenim novčanikom, morat će srušiti rekordni izlazni transfer Dinama koji drži Marko Pjaca za kojeg je Juventus platio 25 milijuna eura. Bjelica bi sigurno, a pogotovu plavi navijači, bili još kako zadovoljni da Olmo ostane, pogotovu zaigra li Dinamo u skupini Ligi prvaka što bi samo bio dodatni “izlog” u elitnom društvu. PAROVI 5. KOLA

Inter – Dinamo Varaždin – Lokomotiva Istra 1961 – Slaven Belupo Hajduk – Gorica Rijeka – Osijek

DINAMO JE OLMU PONUDIO NOVI UGOVOR, RAZMIŠLJA O TOME, A MOŽE BITI SRETAN I U DINAMU KAO I DOSAD – KAŽE NENAD BJELICA

1. 2. 3. 4. 5. 6. 7.

Dinamo Hajduk Rijeka Gorica Osijek

4 4 4 4 4 Istra 1961 4 Lokomotiva 4

8. Slaven B.

9. Inter

10. Varaždin 4 4 4

3 3 3 2 2 2 1 1 0 0

1 0 0 1 1 0 0 0 2 1 0 1 1 1 1 2 3 3 2 3 petak, 20 sati subota, 19 subota, 21 nedjelja, 18 nedjelja, 20

9:1 9:2 6:4 7:5 6:4 6:7 4:8 3:9 4:8 4:10

Parovi 6. kola: Dinamo – Rijeka, Gorica – Istra 1961, Inter – Lokomotiva, Osijek – Hajduk, Slaven Belupo – Varaždin lani s Nenadom Bjelicom, trenerom Dinama, koji je prošle sezone pobijedio u Zaprešiću s 3:2. Večeras od 20 sati Inter i Dinamo opet igraju u Zaprešiću, susret 4. kola

 ??  ?? TRENER INTERA SAMIR TOPLAK
TRENER INTERA SAMIR TOPLAK

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia