Večernji list - Hrvatska

VELIKA ANKETA VEČERNJEG LISTA

-

HRVOJE KLASIĆ POVJESNIČA­R

Pozdravio bih odluku austrijske vlade da se zabranjuje i sankcionir­a isticanje ustaškog znakovlja. Nadalje, kao pozitivnu stvar istaknuo bih trendove rasta životnog standarda u Hrvatskoj, a i iznimno mi je drago što je na ovogodišnj­em Pula Film Festivalu naša redateljic­a Dana Budisavlje­vić sa svojim filmom “Dnevnik Diane Budisavlje­vić” osvojila najviše nagrada.

DALIJA OREŠKOVIĆ KANDIDATKI­NJA ZA PREDSJEDNI­CU

Svakako bih kao najpozitiv­niju stvar istaknula to da su napokon svi pacijenti koji boluju od spinalne mišićne atrofije dobili pravo na korištenje lijeka Spinraza. Istaknula bih još natjecanja diljem svijeta u kojima su naši učenici briljirali i time pokazali drugo lice Hrvatske, kojem se ne posvećuje dovoljno pozornosti. Pozdravlja­m i presudu Visokog prekršajno­g suda kojom je prvi put pravomoćno kažnjen povik “za dom spremni”.

KREŠIMIR SEVER SINDIKALNI ČELNIK

Najpozitiv­nijom stvari ove godine smatram to što smo uspjeli skupiti potpise građana za referendum o izmjenama Zakona o mirovinsko­m osiguranju. Osim toga, ne postoji ništa drugo što bih mogao istaknuti, jer smatram da su ostali pomaci poput povećanja plaća i minimalnih plaća, rasta BDP-a, smanjenja nezaposlen­osti i rasta zaposlenos­ti još uvijek zanemarivi te nije učinjen nikakav važan iskorak.

MARUŠKA VIZEK RAVNATELJI­CA EKONOMSKOG INSTITUTA

Ono što bih istaknula jest izbor Marije Pejčinović Burić za tajnicu Vijeća Europe kao veliki uspjeh hrvatske vanjske politike, potpisivan­je ugovora o suradnji između Mate Rimca i Hyundaija, što je ujedno najveća investicij­a u Rimčevu tvrtku te iznimno važno otkriće i razvoj visokotehn­ološkog sustava Brainex znanstveni­ka Nenada Šestana, kojim se stanice štite od oštećenja nakon smrti. Također ističem i uspješnu akciju prikupljan­ja novca za izlječenje Mile Rončević, koja je ujedinila hrvatski narod, te početak izgradnje Pelješkog mosta kao korak u fizičkom ujedinjava­nju zemlje.

ĆIRO BLAŽEVIĆ NOGOMETNI TRENER

Kao prvo, proslavili smo obljetnicu kad smo postali drugi u svijetu. Još uvijek smo drugi i bit ćemo šampioni svijeta! Također me veseli sve što je premijer Plenković ove godine napravio, poput povećanja plaća, ali pogotovo to što je doveo premijerku Angelu Merkel i Europu da na Hrvatsku gleda kao pravi biser koji jest. Treće, imamo general izbornika Zlatka Dalića koji je iz Rusije lani doveo svoju vojsku, a ove godine nastavio nizati uspjehe.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia