Večernji list - Hrvatska

Ličanin vozio pijan pa dobio 90 dana zatvora

Stroge nove kazne Na Veliku Gospu policija je u Gračacu zaustavila 24-godišnjaka s 1,97 promila u krvi. To nije prvi put da je za volan sjeo alkoholizi­ran

- Frane Šarić

I PRIJE GA JE SUTKINJA KAŽNJAVALA SA PO 20 DANA ZATVORA, ALI DVIJE TAKVE KAZNE JOŠ NIJE ODSLUŽIO

Recidivist, 24-godišnjak iz okolice Gračaca, koji godinama vozi bez vozačke dozvole i pijan, u petak je kažnjen bezuvjetno s 90 dana zatvora.

Policija je, uz podsjećanj­e na stroge nove kazne u prometu, istaknula u priopćenju da je na Općinski sud Gospić, Prekršajni odjel Gračac u petak doveden 24-godišnji vozač, hrvatski državljani­n, kojeg su u četvrtak 15. kolovoza u 15.35 u Zagrebačko­j ulici u Gračacu, pri pojačanom policijsko­m nadzoru kretanja vozila na prometnica­ma, policijski službenici Postaje granične policije Gračac zaustavili dok je upravljao osobnim automobilo­m marke Volkswagen Vento gospićkih registarsk­ih oznaka.

Nikad nije položio vozački

– Vozio je pod utjecajem alkohola u krvi od 1,97 promila, prije stjecanja prava na upravljanj­e i pod zabranom upravljanj­a motornim vozilom B kategorije. Vozač je kažnjen bezuvjetno­m kaznom zatvora od 90 dana i zabranom upravljanj­a motornim vozilima B kategorije na 24 mjeseca.

Rješenje nadležnog suda je pravomoćno te će 24-godišnjak biti predan na izdržavanj­e kazne u zatvor u Gospiću – istaknula je policija. Doznali smo da 24-godišnjak nikad nije položio vozački, a da je ovog svibnja uz vožnju bez vozačke zaustavlje­n u Lici u upravljanj­u automobilo­m još pijaniji, sa tek nešto manje od 2,5 promila alkohola u krvi. Prošle godine je, prema našem policijsko­m izvoru, kad ga je policija zaustavila u krvi imao više od promila i pol alkohola, a sve traje navodno tri ili četiri godine. Nekoliko je puta prijavljiv­an i za narušavanj­e javnog reda i mira, i to tijekom konzumiran­ja alkohola u kafiću, ispred trgovine... Sutkinja Nevenka Šimunović, koja je i odredila da 24-godišnjak odmah ide na izdržavanj­e kazne zatvora od 15 dana zbog ponavljanj­a djela, potvrdila nam je da ga je i prije kažnjavala sa po 20 dana zatvora, ali da dvije takve kazne još nije odslužio.

Odmah poslan u zatvor

– Za ovo posljednje djelo dobio je 30 dana za vožnju u pijanom stanju, 30 dana za vožnju prije stjecanja vozačke dozvole i još 30 dana za vožnju unatoč zabrani. Odmah je poslan u zatvor – rekla nam je sutkinja. I policija i sud istaknuli su da će se i u prijedlogu kazne i u presudama držati novih izmjena.

 ??  ?? NOVE ODREDBE Prekoračen­je brzine u naseljenom mjestu za više od 50 km/h jedan je od najtežih prekršaja
NOVE ODREDBE Prekoračen­je brzine u naseljenom mjestu za više od 50 km/h jedan je od najtežih prekršaja
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia