Večernji list - Hrvatska

Pilot: Bilo je teško, uspio sam naći rupu između auta

-

Nesvakidaš­nja filmska scena odvila se jučer ujutro na autocesti Zagreb - Rijeka kad je mali sportski zrakoplov prisilno sletio na kolnik između čvora i odmorišta Ravna Gora u smjeru Rijeke. Iako je na hrvatskim autocestam­a prema moru velika gužva jer je udarni turistički vikend, slijetanje­m Cessne nije došlo do prometne nesreće i nitko nije ozlijeđen. Zrakoplov se zaustavio na zaustavnom traku, a jedno krilo bilo mu je djelomično na voznom traku. U avionu su bili učenica i instruktor pilotske škole Ecos, koja je u vlasništvu poznatog hrvatskog pilota Miljenka Bucalovića.

Pilot Teodor Goričanec kazao je kako je prvo htio sletjeti u polje, no ipak se potom odlučio sletjeti na autocestu, dodavši da je to bila teška odluka jer je promet na autocesti bio jako gust.

– Potpuno nam je otkazao motor i prvi zamišljeni pokušaj nije mi uspio kako je trebalo. Pokušavao sam naći neku rupu između vozila koja su se kretala autocestom i nekako smo, evo, uspjeli – rekao je Goričanec.

Bucalović nam je kazao jučer pri odlasku po zrakoplov da je Cessna u vlasništvu Aerokluba Penkala 1910 i da njegova škola taj avion koristi nekoliko dana. Na mjesto slijetanja jučer se odmah uputio i istražitel­j Agencije za istraživan­je zrakoplovn­ih nesreća. Nakon očevida, iz zrakoplova je trebalo ispustiti gorivo te s njega skinuti krila kako bi ga se ukrcalo na vučno vozilo i odvezlo na vještačenj­e. Kolona vozila na prilazu mjestu gdje se na autocesti “parkirao” avion bila je duga oko 600 metara.

 ??  ?? BEZ OZLJEDA Cessna je sigurno aterirala i nitko nije ozlijeđen
BEZ OZLJEDA Cessna je sigurno aterirala i nitko nije ozlijeđen

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia