Večernji list - Hrvatska

2

Utakmice

-

utakmice. Protiv Bayerna sada te 11. kolovoza protiv Eichstätta u Kupu. S Herthom je jako povezan jer je jedno vrijeme svoje igračke karijere proveo u tom klubu. Naime, za berlinski je sastav nastupao četiri godine (od 1996. - 2000.), a i igračku karijeru završio je upravo u tom klubu 2010., ali u njegovoj drugoj momčadi.

No, kakve veze Čović ima s Hrvatskom? Naime, rođen je u Berlinu 1975. Nogometnu školu polazio je u splitskom Hajduku od 1988. do 1994. Nosio je i dres hrvatske reprezenta­cije, doduše mlađih uzrasta, od U-18 do U-21. Nakon toga otišao je u Njemačku gdje je karijeru počeo graditi prvo u Stuttgartu pa redom u Nürnbergu, Herthi, Bochumu i Saarbrücke­nu.

Na kraju mu se odanost Herthi isplatila jer je ondje 2013. postao i trener njezina mlađeg pogona te tu funkciju obnašao sve dosad kada je postao trener prve momčadi.

– Kao rođeni Berlinac i bivši igrač Herthe, oduševljen sam što sam dobio taj zadatak. Igranje za Herthu bilo mi je dječački san, a nakon što sam to ostvario želio sam postati glavni trener. Ovo je moj klub i moj grad i dat ću sve od sebe da svoj posao obavljam što je moguće bolje – rekao je Čović za Herthinu službenu stranicu nakon što je postao glavni trener.

ove sezone vodio je Herthu, protiv Bayerna u prvenstvu i protiv Eichstätta u Kupu

I sin Maurice u Herthi

Inače, vrijednost Herthe se na Transferma­rktu procjenjuj­e na 215,2 milijuna eura.

Ove sezone dovela je nekoliko novih igrača. Iz Celtica je kao slobodan igrač došao Dedryck Boyata, Marko Grujić došao je na posudbu iz Liverpoola, za sedam milijuna eura doveden je Eduard Löwen iz Nürnberga, iz Watforda došao je Dodi Lukebakio za 20 milijuna eura, a iz Chelseajev­e mlade momčadi Daishawn Redan. Grujić i Lukebakio već su se istaknuli jer su zabili golove Bayernu. Zanimljivo, Čovićev sin Maurice ima 21 godinu, veznjak je i također igra u Herthi. Bio je član njezine škole i mlađih uzrasta, a neko je vrijeme proveo i s glavnom momčadi. Ima i hrvatsko državljans­tvo.

 ??  ?? Niko Kovač i Ante Čović u zagrljaju prije utakmice na otvaranju Bundeslige
Niko Kovač i Ante Čović u zagrljaju prije utakmice na otvaranju Bundeslige

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia