Večernji list - Hrvatska

Najam liječničke ordinacije već od 1 kune

- Suzana Lepan Štefančić

Briga o ravnomjern­om razvoju svih područja izražava se i u zdravstven­oj zaštiti pa je Osječko-baranjska županija nakon stupanja na snagu novog Zakona o zdravstven­oj zaštiti iskoristil­a novosti u sustavu primarne zdravstven­e zaštite, vezane za davanja u zakup poslovnih prostora u vlasništvu domova zdravlja.

Osječko-baranjska županija je tako u suradnji s domovima zdravlja provela analizu podataka o zonama u kojima se nalaze poslovni prostori koji se daju u zakup. Poslovni prostori domova zdravlja razvrstani su u pet zona prva se odnosi na područje sjedišta Grada Osijeka, druga na područje ostalih naselja unutar Grada Osijeka, treća na područje sjedišta drugih gradova, četvrta se odnosi na područje sjedišta općina, a peta na područje ostalih naselja unutar gradova i općina s izuzetkom Grada Osijeka. Utvrđeni su i iznosi najamnina za sve zone, s time da za poslovne prostore u petoj zoni, čija se naselja smatra manje razvijenim­a, odobrava mjesečni najam od samo jedne kune, i to bez obzira na veličinu ordinacije.

Ovaj stimulativ­ni prijedlog župana Ivana Anušića za obavljanje zdravstven­e djelatnost­i jednoglasn­o su podržali svi vijećnici Županijske skupštine na zadnjoj sjednici.

 ??  ?? Poslovni prostori domova zdravlja razvrstani su u pet zona
Poslovni prostori domova zdravlja razvrstani su u pet zona

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia