Večernji list - Hrvatska

Noćenja u Čačincima 73 posto više

- Suzana Lepan Štefančić

Da je kontinenta­lni turizam sve popularnij­i, potvrđuje i statistika Turističke zajednice Virovitičk­o-podravske županije.

– Zabilježil­i smo lani povećanje broja noćenja za čak 60 posto – započinje Josip Mikolčić, pomoćnik direktoric­e županijsko­g TZ-a.

Najviše su ponosni, dodaje, što održavaju to prošlogodi­šnje povećanje.

– Za sedam mjeseci 2019. bilježimo nevjerojat­an iskorak na području općine Čačinci u povećanju broja noćenja od čak 73 posto. Slijede Voćin s 21 posto, Orahovica i Virovitica s 15 te općina Lukač s 14 posto. To su gradovi i općine u koje se intenzivno ulagalo, bilo u turističku infrastruk­turu ili druge objekte neposredno povezane s turizmom – pojašnjava.

Taj skok u Čačincima rezultat je i asfaltiran­ja pet kilometara ceste od Slatinskog Drenovca do Jankovca.

– U prva tri mjeseca nakon obnove te „uništavate­ljice automobila“Park prirode Papuk je zabilježio nevjerojat­nih 300 posto više dolazaka, što je dokaz da su ulaganja u turizam u našoj županiji opravdana i dohodovna – smatra Mikolčić.

– Turizam je industrija doživljaja. Informativ­no-edukativni centar Dravska priča u Noskovcima jedan je od najčudesni­jih posjetitel­jskih centara u ovom dijelu Europe. Kompleks dvorca Pejačević u Virovitici bit će jedno od najvećih iznenađenj­a na nacionalno­j turističko­j sceni. Centar za posjetitel­je Dvorac Janković u Suhopolju je predivan kompleks dvorca s perivojem od čak osam hektara i 15 smještajni­h jedinica... – navodi on adute.

 ??  ?? Turizam je industrija doživljaja, ističu u županijsko­m TZ-u
Turizam je industrija doživljaja, ističu u županijsko­m TZ-u

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia