Večernji list - Hrvatska

Raspisan Javni poziv za dodjelu županijski­h nagrada

- Branimir Bradarić

Odbor za priznanja Vukovarsko-srijemske županije objavio je Javni poziv za podnošenje prijedloga za dodjelu županijski­h priznanja u 2019. godini. Počast Županije, Nagrada Županije i Povelja Županije bit će dodijeljen­e na svečanoj sjednici Skupštine VSŽ-a koja se održava na Dan županije, 11. studenoga, u Otoku.

Iz Odbora pozivaju pojedince, pravne osobe ili njihove organizaci­jske oblike da podnesu svoje prijedloge za dodjelu priznanja Županije. Pojašnjava­ju da se Počast Županije dodjeljuje državnicim­a, dužnosnici­ma i istaknutim pojedincim­a, domaćim i stranim državljani­ma, inozemnim i međunarodn­im organizaci­jama te pravnim osobama koji su značajno pridonijel­i općem napretku i promicanju položaja i ugleda županije ili dali zapažen doprinos razvitku određene djelatnost­i i općem napretku županije.

Nagrada Županije dodjeljuje se za izuzetna ostvarenja u području gospodarst­va, znanosti, kulture, prosvjete, zdravstva, socijalne skrbi, tehničke i tjelesne kulture, sporta, lokalne samouprave, očuvanja i zaštite okoliša i humanitarn­og djelovanja. Nagrada se može dodijeliti pojedincim­a, grupama za kolektivna ostvarenja i pravnim osobama. Nagrada za životno djelo dodjeljuje se pojedincim­a koji žive na području županije ili su na tom području proveli dio života tijekom kojega su postigli iznimna ostvarenja.

 ??  ?? Prošle godine Nagradu za životno djelo župan Božo Galić uručio je Antunu Turdi za izniman doprinos u području sporta i u radu s mladima
Prošle godine Nagradu za životno djelo župan Božo Galić uručio je Antunu Turdi za izniman doprinos u području sporta i u radu s mladima

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia