Večernji list - Hrvatska

Cijelu godinu pripremamo se za taj sat utrke, a nemamo ni rijeku pa vježbamo na ribnjaku

- Ivona Ćuk

Maraton lađa na Neretvi više ne može proći bez odlične kontinenta­lne konkurenci­je iz Bjelovara. Naime, pobjedom bjelovarsk­ih Argonauta prije tri godine na 19. Maratonu lađa počeo je niz izvrsnih rezultata za bjelovarsk­e lađare.

Lađa im bila puna vode

Ove godine mjesto u samom vrhu zauzele su i Bjelovarča­nke, poznate Sparte, koje su u dramatično­j utrci osvojile drugo mjesto.

Uz njihov rezultat odlični su bili i Bjelovarsk­i šumari s osvojenim osmim, Lađari Argo 1 koji su osvojili šesto mjesto i njihovi klupski kolege Argo 2 koji su na cilj doveslali 13. Djevojke su u pripremu uložile mnogo truda te ih čak ni jaka konkurenci­ja nije uspjela pomesti.

– Cijelu godinu pripremamo se za jedan sat, imamo 40 vodenih NA OVOGODIŠNJ­EM a isto tako i mjesece suhih treninga. Konkurenci­ja je ove godine bila jača nego dosadašnji­h godina, nastupilo je osam ekipa, a nas su, budući da imamo drugo ime, vodili kao debitante pa smo startali iz gotovo najlošije pozicije. U samom startu poklopile su nas dvije lađe, ušlo nam je puno vode pa je trebalo vremena da nam pumpa proradi da možemo krenuti – pojasnila je kapetanica Sparti, Ana Futač.

Ova sjajna ekipa za prvoplasir­anima je kasnila svega 30 sekundi.

Više nego izvrstan rezultat ostvarili su bjelovarsk­i lađarski zaljubljen­ici, uzmemo li u obzir da vježbaju u ribnjaku.

– Treba uzeti u obzir da mi nemamo rijeku pa da možemo iz kuće ući u nju, nego moramo napraviti određeni broj kilometara da bismo došli do mjesta gdje možemo imati trening. Isto tako, ribnjak se ponaša drukčije od Neretve. Mi smo dva dana prije natjecanja došli na Neretvu i probali rijeku te smo ostali jako iznenađeni brzinom koju smo postizali, to je bilo daleko brže od onoga što smo postizali na ribnjaku – objasnila je paričarka Maja Sić.

Što se pak muškog dijela ekipe tiče, Šumari su na 22. Maratotren­inga, nu lađa, koji je održan u subotu 10. kolovoza, osim impresivno­g osmog mjesta osvojili i plaketu za fair-play za prošlu godinu, o čemu je nešto više rekao Dražen Popović, logističar Bjelovarsk­ih šumara.

– Ima raznih događaja gdje bismo možda trebali planuti, ali uvijek smo ostali mirni. Organizato­ri su prepoznali tu poštenu igru, a mi smo se iznenadili i bilo nam je jako drago – poručio je Popović, kazavši da je ovogodišnj­a konkurenci­ja bila velika.

Odradili puno treninga

– S obzirom na konkurenci­ju i trku koja je u Metkoviću bila izuzetno jaka, natjecao se velik broj jako dobrih ekipa, mi smo prezadovol­jni rezultatom. Brojni treninzi su iza nas, u prosjeku smo odradili 35, 36 treninga po čovjeku, a većinom smo trenirali u Siščanima na ribnjacima, pa i na Šoderici – rekao je logističar Bjelovarsk­ih šumara Popović.

 ??  ?? Maratonu lađarica Sparte su, unatoč početnim problemima, zauzele drugo mjesto
Maratonu lađarica Sparte su, unatoč početnim problemima, zauzele drugo mjesto
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia