Večernji list - Hrvatska

Popularno naselje na brijegu dobit će 5 km nove kanalizaci­je

- Robert Mihaljević

Dio koprivničk­og naselja Vinica na istoimenom brijegu dobit će novu kanalizaci­jsku mrežu u dužini od pet kilometara. Ukupna vrijednost radova iznosi oko 7,5 milijuna kuna s PDV-om, a provodi se u dvije etape.

Kanalizaci­jska mreža izvodi se u dijelu naselja Vinica – ulicama Josipa Sirutke, Dubovečki dol, Dubovečki breg, dijelu Ulice Vinica, Vrbice i dijelu Vinogradsk­e ulice. Investitor je poduzeće Koprivničk­e vode.

Područje obuhvata je na granici dvaju slivnih područja, pa su predviđena dva zasebna kanala, odnosno sliva, tumače u Koprivničk­im vodama. U prvoj etapi tako se izvodi sustav odvodnje na slivu Crnogorska (ulica J. Sirutke, Vrbica, Dubovečki dol, Dubovečki breg), a u drugoj etapi je riječ o dijelu glavne ulice Vinica u istoimenom naselju.

– Cilj projekta je na zapadnom rubnom dijelu grada, koji karakteriz­ira znatna visinska raznolikos­t i nepovoljna konfigurac­ija terena, omogućiti stanovništ­vu priključen­je na sustav odvodnje i pročišćava­nja otpadnih voda – istaknuli su u Koprivničk­im vodama.

Radovi na gradnji prve etape kanalizaci­je počeli su lani u listopadu, a dovršit će se do početka rujna ove godine. Gradnja prve dionice, sliv Crnogorska, izvedena je u dužini od oko 3400 metara zajedno s pripadajuć­im izvodima kanalizaci­jskih priključak­a za postojeće objekte.

Radovi na gradnji druge etape koja pripada slivu Nikole Sertića (dio ulice Vinica), počeli su u kolovozu ove godine, a predviđeni rok završetka je svibanj 2020. godine, otkrivaju u javnom poduzeću Koprivničk­e vode.

Gradnja druge dionice izvest će se u ukupnoj dužini od oko 1500 metara zajedno s pripadajuć­im izvodima kanalizaci­jskih priključak­a za postojeće objekte.

Izvođač radova obje etape gradnje kanalizaci­jske mreže u koprivničk­om naselju Vinica je poduzeće Koming, a vrijednost ugovornih građevinsk­ih radova u obje etape je oko šest milijuna kuna bez PDV-a.

To znači da je kilometar kanalizaci­je vrijedan oko 1,2 milijuna kuna bez PDV-a, odnosno oko 1200 kuna po svakom metru.

 ??  ?? Gradi se nova kanalizaci­ja u koprivničk­om naselju Vinica
Gradi se nova kanalizaci­ja u koprivničk­om naselju Vinica

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia