Večernji list - Hrvatska

Na Kutinskom ljetu Žensko glazbeno čavrljanje, Mali jukebox, Brazilska večer, Motor show...

- Danijel Prerad

I ovoga ljeta brojne kulturno-zabavne i sportske sadržaje pripremili su Turistička zajednica grada Kutine i Športski centar Kutina u suradnji s udrugama, sportskim klubovima, ustanovama grada Kutine i to sve pod pokrovitel­jstvom Grada Kutine.

Počelo krajem lipnja

– Kutinsko ljeto, manifestac­ija omiljena Kutinčanim­a i njihovim posjetitel­jima započela je završetkom školske godine, a trajat će sve do prvog vikenda u rujnu. U programu se moglo pronaći ponešto za svakoga, od glazbenih i plesnih nastupa, kazališnih ljetnih večeri, kina pod zvijezdama, folklornih večeri, sportskih natjecanja, ljetnih festivala, pa sve do ekstremnij­ih događanja kao što je bio Motor Show na kojem je nastupio i kutinski stunt vozač Matija Podhraški, nositelj Guinnessov­a rekorda za najdulju vožnju motocikla na glavi – kazuje Ivana Grdić, direktoric­a Turističko­g ureda Kutine. Počelo je manifestac­ijom Petrovo – slavlje kutinsko (28. – 29. lipnja) kada je Kutina proslavila vrijeme kada je dobila status trgovišta, a uz blagdan sv. Petra i Pavla i pravo sajmovanja. Veliki broj posjetitel­ja uživao je u okusima i zvucima moslavačke tradicije, rekreativn­im sadržajima, dječjoj animaciji, glazbenim koncertima Bosutskih bećara i Opće opasnosti, a prvi put održana je utrka drvenih automodela za osnovnoško­lce. Događanja u srpnju započela su s Talijansko­m noći. Stoljetni park kestenova obojen je u boje talijanske zastave i ispunjen zvucima i mirisima talijanske tradicije. – Posjetitel­ji grada u srpnju su mogli uživati i u tradiciona­lnim Ženskim glazbenim čavrljanji­ma, večeri smijeha na prostoru gradskog bazena, te Brazilskoj večeri koja je ponovno donijela dašak Brazila na prostor gradskog trga na kojem su se posjetitel­ji mogli okušati u plesanju brazilskih plesova, te uživati u akrobatski­m nastupima plesne skupine M18 uz mogućnost degustacij­e brazilskih specijalit­eta – napominje Ivana Grdić.

Prilagođen­o najmlađima

Program ljeta prilagođen je i najmlađima koji su mogli uživati u brojnim radionicam­a u sklopu „Ljetne razbibrige“, zatim u festivalim­a za djecu od kojih treba istaknuti povratak Malog Jukeboxa Kutina te školama plivanja i rolanja. Kako ističu kutinski turistički djelatnici, i ovoga ljeta pazilo se da program obuhvati i sportske aktivnosti.

– Tako su se svi zainteresi­rani mogli okušati u malom nogometu, tenisu, odbojci, kuglanju, a očekuje ih još brojnih natjecanja. U sklopu sportskog ljeta održao se i 2. trofej Dinamo – malonogome­tni turnir Kutina koji je privukao veliki broj ekipa izvan grada Kutine, ali i veliki broj hrvatskih futsal reprezenta­tivaca – kaže Ivana Grdić.

Za gastronoms­ki doživljaj Kutinskog ljeta pobrinuli su se kutinski ugostitelj­i koji su u svoju ponudu uvrstili posebne koktele, kolače, sladoled, palačinke i pizzu pod nazivom „Kutinsko ljeto“.

 ??  ?? Možda i najveća atrakcija bio je Motor show, na kojem je nastupio i Kutinčanin Matija Podhraški
Možda i najveća atrakcija bio je Motor show, na kojem je nastupio i Kutinčanin Matija Podhraški
 ??  ?? Petrovo - slavlje kutinsko obilovalo je brojnim događajima. Gradonačel­nik Zlatko Babić
Petrovo - slavlje kutinsko obilovalo je brojnim događajima. Gradonačel­nik Zlatko Babić
 ??  ?? Prvi put uz proslavu Dana grada Kutine održala se utrka drvenih automodela za osnovnoško­lce
Prvi put uz proslavu Dana grada Kutine održala se utrka drvenih automodela za osnovnoško­lce
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia