Večernji list - Hrvatska

Gari Cappelli: Turizam zasad u plusu 2 posto

-

Ministar turizma Gari Cappelli izjavio je jučer da će turistička sezona biti na razini plana, s oko 3 posto porasta turistički­h dolazaka i 1-2 posto rasta u noćenjima. Iako službenih brojki o turističko­m prometu još nema, ministar je otkrio da je od početka godine do sada Hrvatska imala 4 posto više dolazaka te 1,5-2 posto više noćenja. Fiskalizac­ija pokazuje da je ostvareno oko 1,4 milijarde kuna više prometa nego u istom razdoblju lani u području pružanja usluga u smještaju i ugostitelj­skih usluga.

– S obzirom na buking koji očekujemo u rujnu i listopadu, a on je jako dobar u svim segmentima, i kad govorimo o nautici, o privatnom smještaju, naročito o hotelima, očekujemo da ćemo završiti godinu tako kako smo i planirali, a to je negdje oko 3 posto povećanja na razini godine u dolascima i 1 do 2 posto u noćenjima – izjavio je ministar turizma Cappelli. Dodao je da će slično biti u fiskalnom dijelu, odnosno očekuje se povećanje prometa od 2 do 3 posto.

- Ovo je teška sezona, kao što smo i predviđali, ali predviđali smo rast oko tri posto, što će se na kraju godine i ostvariti – ustvrdio je ministar Cappelli.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia