Večernji list - Hrvatska

NA CRIKVENIČK­OJ PLAŽI ZA PSE ODRŽAN 3. UNDERDOG MARATHON U KOJEM JE SUDJELOVAL­O 20 PAROVA, A O POBJEDNICI­MA ODLUČIVAO I FOTOFINIŠ

-

a malo manje uspješni na prošlogodi­šnjem, održanom na Monty’s Dog beach na Rabu.

– Nimbusa sam udomio prije sedam godina. Voli more i uživa u plivanju. Ne dolazimo često na ovu plažu, ali se redovno kupamo u našoj lokalnoj lučici – kaže nam Marin i dodaje kako je ovogodišnj­a pobjeda ostvarena u jakoj konkurenci­ji.

– Nismo baš dobro krenuli i kasnili smo nakon starta utrke. Onda je Nimbus još nakon skoka u more prvo krenuo za kujicom koja mu se toliko svidjela da ju je i potopio. Tako da smo i tu zakasnili, no na kraju smo ipak uspjeli prvi doplivati na cilj – ispričao nam je kako je sve teklo. Za utrku i organizaci­ju imao je samo riječi hvale pa je odmah najavio da svakako dolaze i iduće godine. I ne samo zbog nagrada, već zbog druženja i gušta. Boje Crikvenice branili su Igor Vukelić i njegova dvogodišnj­a mješanka Zita, a pobjedničk­o postolje izmaklo im je za dlaku ili, bolje rečeno, za zamah Igorovih ruku.

– Prvi smo krenuli i da je po Ziti svakako bi bili pobjednici. Ja sam kriv što nismo jer nisam više mogao – priznaje nam Igor, koji je sa svojom Zitom drugi put na maratonu, a najavio je da dolazi i dogodine.

Promocija udomljavan­ja

Natjecalo se te večeri i u brzom ispijanju vina i jedenju sladoleda. Pseće vino najbrže je popio Bonzy, koji je stigao s jedanaesto­godišnjim Marom, a sladoled je najbrže pojeo Simba vlasnika Alana Begića.

Ovogodišnj­i maraton obilježile su i posebne ekipe. Najmanju natjecatel­jicu, čivavu Molly, njezin vlasnik Igor Salamun vukao je u barci na napuhavanj­e. Najstarija natjecatel­jica, koja ne propušta ovaj maraton, pomeranka Sjena sa svojim je vlasnikom Edom Miškulinom – Epetom utrku završila na dasci i kao posljednja osvojila je utješnu nagradu – večeru za sebe i vlasnika. Iako je za sudjelovan­je bio potreban par, bila je tu i jedna tročlana ekipa. Da bi se mješanka Leyla odvažila na utrku, s njom su morala plivati oba vlasnika, Goran i Nadija. I utrku su završili među prvih deset ekipa.

Ekipe su imale i svoje navijače, a bodrili su ih brojni gledatelji, među njima i Diana Primožić koju je oduševio pobjednik Nimbus.

– Jako dobro pliva, a ovo natjecanje toliko je popularno da se ljudi već posebno pripremaju za njega – rekla nam je i dodala kako su je posebno oduševili psi iz skloništa koje su predstavil­i djelatnici Vet Centra Crikvenica. Pohvalila ih je i Ruby Montanari, istaknuvši da je ovogodišnj­eg natjecanje promoviral­o udomljavan­je napuštenih pasa.

– Bleky i Jole ispočetka su bili malo sramežljiv­i, ali su definitivn­o ukrali naša srca. Jako su umiljati i nježni psi i super su se snašli usred gužve na plaži – rekla nam je, ističući kako se nada da su nekome zapeli za oko i da će se iz skloništa ubrzo preseliti u svoj novi dom.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia