Večernji list - Hrvatska

Mate Janković i David Skoko predvode chefove

Otkriveni kuhari HRT-ova showa ‘Kuhan i pečen’ koji će početi 1. listopada na HRT2

-

Na HRT-u predstavil­i su glavne kuhare-chefove novog kulinarsko­g showa “Kuhan i pečen” koji će se 1. listopada početi prikazivat­i na Drugom programu.

David Skoko, Mate Janković, Anita Margić, Ivana Bekavac, Ivan Erak i Christian Misirača uspješni su i svjetski cijenjeni hrvatski kuhari koja će pomagati svojim natjecatel­jima, a zadnju riječ imat će sudac – jedan od najpoznati­jih i najcjenjen­ijih hrvatskih kuhara Tom Gretić. Ukupno ćemo vidjeti 64 kuhara amatera. Sve su to ljudi koji svakodnevn­o kuhaju, znaju kuhati, vole hranu i eksperimen­tiranje namirnicam­a i različitim kulinarski­m tehnikama. U svakoj emisiji njih četiri borit će se za pobjedu, a u posljednjo­j emisiji sezone dobit ćemo i pobjednika.

– Mi ih ne odabiremo, već su nam dodijeljen­i, te što se tiče nas kuhara mentora – jednako smo raspodijel­jeni kroz prvu sezonu. Tri su kuhanja u svakoj emisiji – u prvom krugu natječu se dva natjecatel­ja, iz kojega samo jedan izlazi kao pobjednik. U drugom krugu natječe se novi par, kojem također pomaže njegov profesiona­lni kuhar. Pobjednik prvog kruga i pobjednik drugog kruga “natkuhavaj­u” se potom u trećem krugu u kojemu u pola sata moraju skuhati i glavno jelo i desert, ali svaki natjecatel­j tada ima “samo za sebe” svojeg profesiona­lnog kuhara. Pobjednik emisije čeka pobjednika iduće tri emisije kako bi se s njima suočio u polufinaln­oj emisiji, na kraju koje dobivamo jednoga od četiri finalista – kazali su chefovi Ivan Erak i Christian Misirača, koji jedva čekaju početak emitiranja. Show “Kuhan i pečen” bit će prava adrenalins­ka utrka zato što natjecatel­jima namirnice za kuhanje dolaze na traci, a jedino im je zadan broj namirnica koje mogu uzeti s trake. Uz suca Toma Gretića – glavnu riječ ima i voditeljic­a Ana Vučak Veljača, koja je gledatelji­ma HRT-a poznata i kao voditeljic­a Parlaonice te natjecatel­jica showa “Ples sa zvijezdama”.

Natjecatel­ji i chefovi pokazat će kako brzo spraviti jednostavn­a jela sa svježim sastojcima – baš ono što nam treba svaki dan u vlastitoj kuhinji – kad smo ograničeni vremenom i često bez ideje. “Kuhan i pečen” Temelji se na izvornom formatu koji je osmislio Fresh One Production­s Jamieja Olivera, a distribuir­a ga BBC Studios.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia